SEGRE

HOQUEI PATINS SELECCIÓ

Ple lleidatà a la selecció sub-19 per al Mundial

Jordi Pons, Sergi Duch i Aleix Marimon van entrar ahir a la llista definitiva

Pons, el segon porter per l’esquerra, i Duch i Marimon, a dalt, el tercer i quart per la dreta.

Pons, el segon porter per l’esquerra, i Duch i Marimon, a dalt, el tercer i quart per la dreta.FEP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres lleidatans figuren a la llista definitiva que ahir va donar a conèixer el seleccionador espanyol sub-19 d’hoquei patins, Sergi Macià, per disputar el Mundial de la categoria, que se celebrarà en el marc dels World Roller Games 2019 de Barcelona. El porter Jordi Pons (CH Cadí) i els jugadors de pista Sergi Duch (Llista Blava) i Aleix Marimon (Igualada) han superat l’última tria i disputaran el primer Campionat del Món, si bé els tres ja saben el que és guanyar una medalla continental.

“He tingut una sensació increïble quan aquest matí –ahir– m’han comunicat que estava en la selecció definitiva. No m’ho esperava, tenia els meus dubtes, per això estic molt content”, va afirmar Pons, que la pròxima temporada deixarà el Cadí per qüestions d’estudis i fitxarà per un club de l’àrea de Barcelona. El Llista ha arribat a interessar-se pels seus serveis, però “els estudis que començaré són incompatibles amb estar en un club de Lleida”, va dir l’urgellenc, que el 2017 es va penjar la plata europea amb la selecció sub-17 a Itàlia, en la qual també hi havia Sergi Duch.

El llistat, que el 2016 ja es va proclamar campió d’Europa sub-19 a Mieres, buscarà la tercera medalla, la primera en un Mundial. “L’objectiu és guanyar, i més jugant a casa”, va afirmar el jugador del Llista, que tampoc tenia clar ser a la llista definitiva. “Sempre tens dubtes de si el seleccionador comptarà amb tu, per això ha estat una alegria enorme quan m’ho han dit”, va assenyalar. Aleix Marimon, natural de Bell-lloc i que compleix la segona temporada a l’Igualada, veia complicat estar entre els elegits a l’ésser dels més joves de la promoció. “Quan m’han comunicat la convocatòria m’he alegrat molt perquè no tenia gaire clar entrar al ser de primer any”, va dir el del Pla d’Urgell, campió europeu sub-17 l’any passat.

La selecció, que jugarà el Mundial des del 29 de juny fins al 5 de juliol a Vilanova i la Geltrú, estarà enquadrada al grup B al costat d’Argentina, Suïssa i Xile. Es concentrarà a partir del 3 de juny al CAR de Sant Cugat i debutarà dissabte 29 del mateix mes davant de la selecció argentina, diumenge s’enfrontarà a Suïssa i dilluns, a Xile.

tracking