HOQUEI OK LLIGA PLATA

Golejada sense premi

El Lleida.Net Alpicat compleix i s’imposa amb claredat al Vilanova, però les victòries de Palafrugell i Taradell els deixen sense ascens || Després de perdre els 3 partits previs no depenien de si mateixos

Els jugadors del Lleida.Net Alpicat saluden l’afició, que els va ovacionar al final del partit.CARLES MIRANDA

El Lleida.Net Alpicat va golejar ahir el Vilanova (8-1) a l’última jornada de Lliga, però aquest últim esforç en una gran temporada de l’equip no va tenir el premi de l’ascens. Després d’encadenar tres derrotes als partits previs, l’Alpicat arribava a l’última jornada sense dependre de si mateix. Havia de guanyar i esperar. Va guanyar, però les victòries del Palafrugell a Vilafranca (2-4) i del Taradell a la pista del Liceo B (4-9), els donava a ells les dos places d’ascens a l’OK Lliga.

“Per aconseguir l’ascens cal estar a dalt tota la temporada i no només a la segona volta”, explicava el tècnic del Lleida.Net Alpicat, Xavi Roy. L’equip va fer una primera volta fluixa, però a la segona va encadenar vuit victòries que el van situar líder i, quan depenien de si mateixos, van perdre tres partits seguits, ratxa que van trencar ahir. “La valoració de la temporada és positiva”, afegia Roy, “però quan l’has tinguda tan a prop sap greu. Si no hem ascendit no és pels punts que hem perdut en aquesta recta final, és pels que vam perdre des que va començar la Lliga fins al Nadal”, va insistir.

El Lleida.Net Alpicat va tornar a ser ahir l’equip de la segona volta. Calia un darrer esforç i ho va fer, encara que l’atenció de tot el pavelló també estava posada a les altres dos pistes en les quals es jugaven l’ascens. L’Alpicat va sortir decidit a buscar la victòria i Eduard Piñol només va necessitar dos minuts per marcar l’1-0. Però tal com els havia passat en els últims partits, l’equip rival va equilibrar ràpidament l’avantatge. Gerard Vergés posava l’1-1 al minut 6 i despertava de nou els pitjors fantasmes. Però l’equip ahir va tornar a ser sòlid i el gol del Vilanova no va afectar.

Les ocasions van continuar sent locals i Biel Salvadó va tornar la tranquil·litat a l’Alpicat amb el 2-1 al minut 14. Abans del descans de nou Eduard Piñol superava Pol Ferrer per marcar el 3-1 amb el qual es va arribar al descans. El partit estava encarrilat. A més, el Vilanova, que havia arribat sol amb una rotació es va quedar en quadre. Dos dels seus jugadors, David Aguilar –molt protestat pel públic durant tot el partit– i Ignacio Garrido, xocaven de cap i aquest últim va ser traslladat per precaució a un centre hospitalari, del qual va ser donat d’alta poc després.

A la segona part va seguir la intensitat de l’equip, encara que els aficionats ja sabien que els dos resultats restants no els eren favorables. L’Alpicat va sentenciar el partit amb cinc gols més, per tancar la Lliga amb una victòria per 8-1, mentre que Palafrugell i Taradell també asseguraven les seues respectives victòries i, amb aquestes, l’ascens. No hi haurà derbi lleidatà a l’OK Lliga.