SEGRE

CICLISME GIRO D?ITÀLIA

Richard Carapaz venç al Giro i conquereix la seua primera gran volta

L’equatorià Carapaz celebra el triomf al Giro.

L’equatorià Carapaz celebra el triomf al Giro.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ciclista equatorià Richard Carapaz (Movistar) es va proclamar ahir campió de la 102a edició del Giro d’Itàlia, a l’aconseguir retenir la maglia rosa a l’última etapa, una contrarellotge de disset quilòmetres amb sortida i meta a Verona que es va adjudicar el nord-americà el Chad Haga (Sunweb).

Per la seua banda, Mikel Landa, que arribava tercer a l’última etapa, no va aconseguir retenir el lloc al podi i va acabar en quarta posició. Finalment, Vincenzo Níbali i Primoz Roglic van acompanyar Carapaz al podi.

D’aquesta manera, el d’El Carmelo, de vint-i-sis anys i que el mes passat va regnar a la Volta a Astúries, se situa entre els més grans d’aquest esport al conquerir la seua primera gran volta per etapes, en una edició en què ha aconseguit a més dos victòries parcials. Carapaz fa història així mateix al convertir-se en el primer equatorià que guanya el Giro d’Itàlia.

“No pensava que seria així, però aquesta crono l’he patit com cap a la meua vida. Des que he sortit fins a l’última llamborda que he passat per meta, ha estat pur sofriment”, va reconèixer Carapaz al finalitzar l’etapa.

“Es tracta d’un triomf que dec al meu equip, que m’ha ajudat a aconseguir aquest gran Giro d’Itàlia. Va per ells, per tota la meua gent de l’Equador, de Llatinoamèrica i de tot el món que s’alegra d’aquest triomf”, va concloure Carapaz.

tracking