SEGRE

ATLETISME REPTES

Quilòmetres contra el lupus

L’esportista vinculat a Aran, Pep Vega, correrà 220 km en tres dies al voltant d’Aigüestortes amb l’objectiu de recaptar fons per investigar la malaltia || Va perdre la seua mare per aquesta malaltia

Pep Vega durant una carrera prèvia al desafiament que afrontarà la setmana que ve.

Pep Vega durant una carrera prèvia al desafiament que afrontarà la setmana que ve.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Córrer a peu 220 km amb 5.800 metres de desnivell positiu, repartits en tres dies (els pròxims 14, 15 i 16 de juny), al voltant del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici amb l’objectiu de recaptar fons per a la investigació contra la malaltia del lupus. Aquest és el repte que s’ha traçat Pep Vega, cofundador amb Òscar Balsells de l’empresa Pedals del Món i director de Pedals de Foc Non Stop, prova pionera en el món de la BTT Ultramarató que discorre precisament per la zona en què afrontarà el desafiament.

Vega, natural de Sant Vicenç de Montalt (Barcelona) però vinculat a terres araneses des de fa molts anys, es va proposar aquest projecte solidari arran de la mort de la seua mare el 1997 a causa d’aquesta malaltia que per ara és incurable. Pep explica que “després de viure aquesta experiència, la més dramàtica i traumàtica de la meua vida, i des d’aquell mateix dia, sempre vaig tenir molt present que havia de fer alguna cosa per retornar tot l’esforç, les atencions i el tracte que van realitzar els metges, infermeres i personal de l’hospital per cuidar-se de la meua mare i també de nosaltres, en aquest cas del meu pare, de la meua germana i de mi”.

És el repte estrella d’una sèrie de curses per les quals aporta un euro per km fet i organitza xarrades

Ha denominat el repte Kms XL Lupus i la seua intenció és donar un euro per cada quilòmetre que recorri. Però aquest és només el desafiament estrella d’una sèrie de curses en què ha participat aquest any i d’altres que té previstes. A més, ha obert un compte al web de micromecenatge www.migranodearena.org per a tot aquell que vulgui fer una aportació a la causa. Vega col·labora amb ACLEG, una de les associacions catalanes que treballen en benefici dels malalts de lupus, i els ofereix serveis per millorar la seua qualitat de vida.

A més d’aquests reptes esportius, Pep Vega ha organitzat xarrades i conferències i fins i tot té previst crear un blog a finals d’any, Rutes de somni, per difondre què és el lupus i conscienciar la societat.

Rutes de somni té l’origen en un compte d’Instagram creat per mi mateix i la Georgina, la meua parella. A Instagram vam voler donar protagonisme a tots els meravellosos llocs de naturalesa i cultura que hi ha al nostre país i alguns altres que hem visitat. Georgina és aficionada al món de la vinya i el vi, així que els viatges inclosos en aquest àmbit també els vam anar publicant. Volíem que la gent gaudís tant com nosaltres d’aquestes rutes de somni”, explica aquest esportista i impulsor de proves esportives de 42 anys.

Ha tardat vint-i-dos anys a poder complir aquest projecte solidari. “La mort de la meua mare em va crear un trauma tan gran que han hagut de passar molts anys per fer realitat el que em vaig prometre en el seu dia. Tinc l’esperança que un dia s’esbrinin quines són les causes de la malaltia i que hi hagi curació”, conclou.

L’esport, via en auge per a reptes solidaris i recaptar fons Cada vegada hi ha més conscienciació social en l’esport i, sobretot, en esportistes no professionals, que veuen en aquests reptes un bon instrument per ajudar les persones que ho necessiten. D’exemples a Lleida n’hi ha molts, però aquest any un especialista en aquests desafiaments és l’atleta de Tàrrega Raül Arenas, que va córrer 190 km d’un cop per ajudar a fer realitat la publicació d’un llibre de contes infantils a Noe Gaya, una noia de l’Espluga de Francolí amb mobilitat reduïda. Un altre atleta lleidatà d’ultrafons, Miquel Solé, acumula més de 4.000 quilòmetres contra l’ELA (Esclerosi Lateral Amiotròfica) que té un amic seu i per qui n’ha pres consciència.

Pep Vega durant una carrera prèvia al desafiament que afrontarà la setmana que ve.

Pep Vega durant una carrera prèvia al desafiament que afrontarà la setmana que ve.SEGRE

tracking