SEGRE

TENIS ROLAND GARROS

Nadal completa la seua enèsima exhibició i s'emporta el seu dotzè Roland Garros al vèncer Dominic Thiem en tres hores

Nadal completa la seua enèsima exhibició i s’emporta el seu dotzè Roland Garros al vèncer Dominic Thiem en tres hores || Supera l’australiana Margaret Court, que va guanyar 11 vegades a Austràlia

Rafa Nadal posa somrient i relaxat amb el seu dotzè trofeu a París.

Rafa Nadal posa somrient i relaxat amb el seu dotzè trofeu a París.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’espanyol Rafael Nadal va engrandir encara més la seua llegenda conquerint ahir el seu dotzè títol de Roland Garros, al derrotar l’austríac Dominic Thiem, per 6-3, 5-7, 6-1 i 6-1. El tenista balear es va convertir així en el jugador que més vegades ha repetit triomf en un mateix Grand Slam. Quinze anys després de la seua primera victòria sobre la terra batuda de París, Nadal va necessitar tres hores i 1 minut per escriure una nova pàgina de la seua llegendària història.

Amb aquest triomf, el de Manacor supera l’australiana Margaret Court, que havia guanyat onze vegades l’Obert d’Austràlia entre el 1960 i el 1973. Acabats de complir els 33 anys, Nadal suma ja 18 títols de Grand Slam, dos menys que el suís Roger Federer, l’home rècord en aquest apartat, i tres més que el serbi Novak Djokovic, tercer en la carrera dels grans.

Si l’any passat no va aconseguir arrancar-li un set, en aquesta ocasió l’austríac va demostrar que ha fet un pas més per atansar-se al rei de la terra i es va apuntar una mànega. El seu tenis ha cobrat pes i solidesa, com va demostrar en semifinals al vèncer un Djokovic que llueix el número 1 del món.

Però Thiem encara està lluny d’un Nadal que sobre la pista central de París cobra una dimensió gairebé mística. El seu tenis és sublim, controla tots els elements del joc i, com va demostrar en semifinals contra Federer, és capaç de domesticar fins a un vendaval.

Nadal ha deixat la seua empremta en tres lustres d’aquest torneig, on només ha perdut 2 vegades i ha guanyat 93 partits. Sobre l’ocre parisenc, l’espanyol va amargar Federer, va aturar les envestides de Djokovic i va frenar l’ambició de Thiem. El seu regne no coneix rival. Per això molts el qualifiquen ja com el millor esportista espanyol de tots els temps. Al costat dels dotze títols a Roland Garros, un Obert d’Austràlia, dos Wimbledon i tres Oberts dels EUA completen el seu palmarès de grans, en el qual també figuren 34 Masters 1.000 i altres trofeus, fins a completar 82 títols. Però el seu nom estarà per sempre lligat a una ciutat, París, i a l’argila de Roland Garros.

El balear guanyarà per aquest títol 2,3 milions d’euros

“És increïble, no puc explicar les meues sensacions. Ja era un somni jugar la primera vegada aquí el 2005, així que no podia imaginar-me que el 2019 tornaria a estar aquí”, va afirmar des de la pista Nadal, que va afegir: “Si algun dia perdo, no m’importaria que fos davant de Thiem.”

tracking