SEGRE

OLIMPISME JOCS D?HIVERN

Milà, escollida com a seu dels Jocs d'Hivern del 2026

Va superar en la votació del COI Estocolm-Are

Els representants de la candidatura de Milà-Cortina durant la presentació al COI.

Els representants de la candidatura de Milà-Cortina durant la presentació al COI.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Milà, al costat de Cortina d’Ampezzo i altres localitats alpines, organitzarà el 2026 els Jocs Olímpics d’Hivern, després de superar la candidatura d’Estocolm-Are per 47-34 a la votació dels membres del COI. Serà la tercera vegada que la cita olímpica hivernal es disputi a Itàlia, després de les edicions del 1956, també a Cortina, i el 2006 a Torí.

Ambdós ciutats van arribar a la votació en teòrica igualtat, després que la comissió d’avaluació que les va examinar assenyalés en els dos casos grans virtuts, relacionades amb les seues instal·lacions i experiència organitzativa, però també importants desafiaments derivats de la llunyania entre les instal·lacions previstes per a la competició. Davant d’aquesta paritat, Milà es va veure beneficiada pel seu notable pes a l’assemblea olímpica. A més, en l’assemblea hi havia cert sentiment de deute amb Itàlia des que el 2016 les autoritats polítiques van retirar a Roma el suport per organitzar els Jocs del 2024, malgrat el consens de la comunitat esportiva i amb el projecte acceptat pel COI.

Si el projecte es manté en els termes presentats al COI, Milà es quedarà amb les proves de gel i Cortina, a més de 400 quilòmetres de distància, amb l’esquí alpí, el biatló, el cúrling i els esports de trineu. A aquestes ciutats s’uniran subseus també apartades de la ciutat principal, com Bormio (esquí alpí) i Livigno (snowboard, esquí estil lliure), a uns 200 quilòmetres de Milà; la vall de Fiemme (salts, esquí de fons i patinatge de velocitat), a uns 300; i l’Arena de Verona, amfiteatre romà a 160, elegida per a la cerimònia de cloenda i que pot presumir de ser l’única instal·lació dels Jocs construïda al segle I.

tracking