SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

El Barça, rere Griezmann

El president del Barcelona, Josep Maria Bartomeu, revela que dijous passat es van reunir amb l’Atlètic de Madrid per negociar || El club madrileny s’encén i cita el francès a entrenar-se demà

Frenkie de Jong i Josep Maria Bartomeu, ahir durant la presentació del nou jugador blaugrana.

Frenkie de Jong i Josep Maria Bartomeu, ahir durant la presentació del nou jugador blaugrana.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Barcelona, Josep Maria Bartomeu, va explicar ahir que el director general, Òscar Grau, i el conseller delegat de l’Atlètic de Madrid, Miguel Ángel Gil Marín, es van reunir dijous passat per negociar el fitxatge de l’encara jugador blanc-i-vermell Antoine Griezmann. Pocs minuts abans de la presentació de Frenkie de Jong, el dirigent va comparèixer a l’Auditori 1899 del Camp Nou per explicar la situació després de la dimissió del vicepresident esportiu, Jordi Mestre.

Bartomeu va confirmar l’interès per Griezmann, mentre que va assegurar que “no hi ha cas Neymar”. Però a l’esmentar el francès, la clàusula del qual va baixar l’1 de juliol del 2019 a 120 milions d’euros, va esclatar un conflicte amb l’Atlètic. “Potser destaparé alguna cosa, però ahir –per dijous– vam tenir una reunió amb Miguel Ángel Gil a Madrid. Va ser entre Òscar Grau i l’Atlètic. Li vam dir si es podia negociar. Hi ha interès”, va dir.

De Jong va explicar que la decisió d’anar al Barça “va ser fàcil” encara que tenia ofertes de diversos clubs

Pocs minuts després li va respondre l’Atlètic, que va expressar la seua “més enèrgica repulsa pel comportament” tant d’Antoine Griezmann com del Barcelona, al qual acusa d’haver-li “faltat al respecte” i d’haver “induït” el jugador “a trencar” el seu vincle amb l’entitat blanc-i-vermella i d’adulterar la temporada al negociar amb ell abans de l’eliminatòria de vuitens de la Lliga de Campions davant de la Juventus. Com a resposta, va citar el francès per iniciar demà la pretemporada blanc-i-vermella. El club madrileny va recordar que el 14 de maig el jugador va comunicar “la seua decisió d’abandonar el club a final de temporada”, afegint que “l’Atlètic va tenir coneixement que el Barcelona i el jugador havien assolit un acord el mes de març passat” i que negociaven “des del febrer”.

Sobre Neymar, Bartomeu va dir: “Sabem que Neymar vol anar-se’n del París Saint-Germain i sabem que el PSG no vol que Neymar se’n vagi. Per tant, no hi ha cas” i va negar que Messi li hagi demanat el fitxatge del seu excompany: “És una llegenda urbana; ho sé perquè ho he llegit a la premsa. Messi mai no demana jugadors. Els jugadors sempre volen jugar i volen jugar en un bon equip”, i va afirmar que Dembélé, segons la seua opinió, és millor que Neymar.

Sobre la dimissió de Jordi Mestre, va dir que “fa uns dies vam anar a dinar i em va explicar que volia deixar la vicepresidència esportiva. Per diversos motius, entre els quals la discrepància amb l’àrea esportiva i també pel cansament després de tants anys. Vaig entendre perfectament els seus motius”.

El nou fitxatge del Barcelona, l’holandès Frenkie de Jong, va trepitjar per primera vegada el Camp Nou enmig d’una gran expectació i, en una nova tarda calorosa, 19.850 espectadors l’esperaven a les grades de l’estadi blaugrana per rebre’l amb honors i fer-li el primer bany de masses.

“Estic molt content de poder jugar amb Messi, encara que tampoc no em desperto de nit per això. Però no veig el moment de començar a jugar amb ell, vull fer-ho ja. Messi sens dubte és el millor. Veurem com funcionarà la cosa sobre el terreny de joc però és difícil parlar-ne encara”, va comentar en roda de premsa.

El president, Josep Maria Bartomeu, va anunciar que “comença una nova era amb ell aquí, tenim confiança de com és i com juga, comença una temporada en què gaudirem del seu joc individual i col·lectiu”.

“Coneix molt bé el Camp Nou, l’hem vist en tres anys molt aquí al camp, amb la seua nòvia, i ara no el veurem a la grada sinó al terreny de joc, on volem veure’l.”

Frenkie de Jong va assegurar que, malgrat la gran quantitat de clubs que volien contractar-lo, va ser fàcil per a ell decidir-se per l’oferta del Barcelona. “Vaig pensar en tots els clubs que estaven interessats en mi. Crec que és un procés normal: el teu agent es posa en contacte i parleu. Penses en el millor per a tu, i el Barça em va convèncer. Tenien un pla molt bo. Per a mi, la decisió va ser fàcil”, va explicar l’exjugador de l’Ajax, que també va acompanyar el secretari tècnic, Éric Abidal.

De Jong va destacar que arribar al Barça “sempre ha sigut un somni” i va assegurar que aquest pas “és magnífic”, ja que “l’Ajax i el Barcelona tenen una connexió especial amb Johan Cruyff i intenten jugar de manera similar”.

tracking