SEGRE

CICLISME TOUR DE FRANÇA

Teunissen, primer líder

L’holandès s’adjudica una etapa inaugural del Tour marcada per les caigudes, al guanyar el pols a Sagan en l’esprint || Avui, segona etapa a Brussel·les

Mike Teunissen, ahir després de guanyar la primera etapa del Tour.

Mike Teunissen, ahir després de guanyar la primera etapa del Tour.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’holandès Mike Teunissen (Jumbo-Visma) es va convertir en el primer líder del Tour a l’imposar-se ahir en la primera etapa, de 194,5 quilòmetres amb sortida i arribada a Brussel·les, en un esprint amb Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) després d’un dia accidentat.

Una caiguda múltiple a falta de 17 quilòmetres per a la línia de meta, amb Jakob Fuglsang (Astana) involucrat, va marcar el tram final, on el pilot va caçar Stéphane Rossetto (Cofidis), que s’havia escapat del grup a una mica més de 50 quilòmetres. Neutralitzat el corredor gal a falta de 8 quilòmetres, es va formar l’esprint pels carrers belgues, a què ja s’havia incorporat de nou un Fuglsang que pot haver quedat llastat físicament per l’incident previ. Una nova caiguda a l’últim quilòmetre, en la qual es va veure implicat el vigent campió Geraint Thomas (Ineos), va tallar el grup, i l’esprint es va disputar entre Sagan i Teunissen –gran revelació de la temporada–, que en un últim cop es va adjudicar la seua primera etapa en el Tour.

Així, es va enfundar el primer mallot groc de l’edició i es va adjudicar la bonificació de deu segons que li permet avantatjar en quatre Sagan. Caleb Ewan (Lotto-Soudal), amb un abonament de 4 segons, va ser tercer. Teunissen partia per llançar el seu compatriota Dylan Groenewegen, però una caiguda va privar el millor esprínter del moment de poder disputar l’etapa. “No veia Dylan fins que he sentit que havia caigut. Tot el treball que veníem fent des de fa temps se n’anava per la borda”, va dir l’holandès. “Llavors m’he dit que havia de disputar l’esprint perquè si no el millor de l’equip acabaria al lloc 25. Però m’hauria conformat amb estar entre els cinc primers”, va agregar. Els corredors afrontaran avui la segona etapa, una contrarellotge per equips de 27,6 quilòmetres que es desenvoluparà de nou per Brussel·les i voltants, amb sortida al costat del Palau Reial i amb meta al costat de l’Atomium. El Tour ha volgut homenatjar els cinquanta anys del primer triomf d’Eddy Merckx portant la prova a la seua terra.

Mike Teunissen, ahir després de guanyar la primera etapa del Tour.

Mike Teunissen, ahir després de guanyar la primera etapa del Tour.EFE

tracking