SEGRE

CICLISME TOUR DE FRANÇA

El líder és Alaphilippe

El francès recupera el groc gràcies a un atac en els últims quilòmetres || El belga De Gendt va aconseguir una superba victòria després de 200 km d’escapada

El francès Alaphilippe es va tornar a enfundar ahir el mallot groc de líder.

El francès Alaphilippe es va tornar a enfundar ahir el mallot groc de líder.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El belga Thomas de Gendt (Lotto-Soudal) es va emportar ahir una aclaparadora victòria en la vuitena etapa del Tour de França, de 200 quilòmetres entre Mâcon i Saint-Étienne, mentre que el francès Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) va recuperar el liderat de la general en detriment de l’italià Giulio Ciccone (Trek-Segafredo), que ara és segon a 23 segons. Després d’una duríssima jornada de mitja muntanya, amb més de 3.700 metres de desnivell, De Gendt va aguantar els últims quilòmetres d’assetjament dels francesos Alaphilippe i Thibaut Pinot (Groupama-FDJ), segon i tercer respectivament a sis segons, i va completar un immens dia en què va ser capaç de completar una fuga iniciada en els primers quilòmetres.

Entre els 173 corredors que van prendre la sortida a Mâcon, on l’any 1991 Miguel Indurain va sentenciar a la contrarellotge el seu primer Tour, no es trobava ja el nord-americà Tejay van Garderen (EF Education First), al qual li va passar factura la caiguda de divendres en què es va trencar el polze de la mà esquerra. Davant quedava un recorregut trencacames, amb fins a set cotes puntuables –cinc de segona categoria i dos de tercera. De Gendt, al costat del nord-americà Benjamin King (Dimension Data) i l’holandès Niki Terpstra (Total Direct Energie), va ser el primer a provar fortuna i distanciar-se del grup.

El vigent guanyador del Tour va caure a 17 km de la meta i va perdre 20 segons sobre el líder

A poc a poc, la fuga va anar guanyant temps respecte al pilot, amb tres minuts de renda quan només s’havien rodat 15 quilòmetres. L’italià Alessandro de Marchi (CCC Team) va aconseguir connectar amb els escapats i s’hi va unir al quilòmetre 22. A la primera pujada del dia, Col de la Croix Montmain, ja assolien els cinc minuts. A la Côte de la Croix de Part, penúltim port del dia, van començar a pesar les cames dels escapats, i Terpstra i King mostraven signes de fatiga. No van tardar De Gendt i De Marchi a deixar-los enrere, i van ser engolits pel pilot. al davant, el duo belga transalpí resistia, encara que amb el pas dels quilòmetres la distància s’anava reduint. A 14 quilòmetres, De Gendt se n’anava sol i coronava en solitari la Côte de la Jaillère. Alhora, els francesos Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) i Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) saltaven del grup per iniciar l’atac. Tanmateix, el belga va aguantar l’estrebada per passar en solitari la línia de meta, amb sis segons de renda sobre els dos ciclistes locals. Al darrere, una caiguda a falta de 17 quilòmetres del vigent campió, el britànic Geraint Thomas (INEOS), va obligar diversos corredors del seu equip a retornar al pilot, que va acabar a 26 segons del guanyador.

tracking