SEGRE

BÀSQUET EUROCUP

Exigent debut europeu

El Cadí tindrà com a rivals a la Eurocup el Landes gal, el Pecs hongarès i el perdedor de l’eliminatòria d’Eurolliga entre el Venècia i el magiar Aluinvent Miskolc || Jugarà els tres partits com a local seguits

Pep Ribes i Pere Porta es van fotografiar al costat de la copa.

Pep Ribes i Pere Porta es van fotografiar al costat de la copa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Cadí la Seu tindrà una estrena europea d’allò més exigent després del sorteig celebrat ahir a Munic. L’equip de Bernat Canut ha quedat enquadrat en el grup H de la fase de grups, al costat de rivals amb una dilatada trajectòria a Europa. “Sobre el paper, és el que té més nivell i qualitat de plantilles”, va assegurar Pep Ribes, director esportiu del club, que al costat del president, Pere Porta, van ser presents a l’acte celebrat a la seu de la Confederació Europea de Bàsquet (FIBA Europa).

En la seua històrica estrena a la Eurocup les urgellenques, que van aconseguir eludir el Perfumerías Avenida, un dels cocos del sorteig, se les hauran amb el Landes gal, sisè classificat la temporada passada de la potent Lliga francesa; el Peac Pecs hongarès, quart a la seua Lliga; i el perdedor de l’eliminatòria prèvia de l’Eurolliga que enfrontarà a l’Aluinvent DVKT Miskolc hongarès, subcampió del campionat domèstic, i el Reyer Venècia italià, semifinalista aquesta última campanya del play-off de la LEGA 1.

La nota positiva és que el Cadí només haurà de fer un viatge en les primeres quatre jornades, ja que després del seu debut a Mont de Marsan (Nova Aquitània) per enfrontar-se al Landes el 16 d’octubre, jugarà els tres partits com a local de forma consecutiva. “Aquesta circumstància és molt positiva perquè no tindrem la càrrega afegida dels viatges en l’arrancada de temporada, la qual cosa ens permetrà entrenar amb assiduïtat, una cosa força important en un equip jove i en construcció com el nostre”, va afegir Ribes.

Bernat Canut no va dubtar a reconèixer que “ens ha tocat un grup dur. Hem evitat el Perfumerías, però ens toca el Landes, que ja sabem que a la Lliga francesa és molt potent; el Pecs hongarès, que fa anys que juga la màxima categoria europea, i el perdedor de la prèvia de l’Eurolliga, és a dir, tres equips amb molta experiència en aquesta competició. Ja sabíem que no seria gens fàcil toqués qui ens toqués”.

No obstant, apel·la a l’efecte Palau per ser competitius. “A casa ens hem de fer forts, que els rivals sàpiguen que guanyar-nos no serà gens fàcil, i després com a visitants intentar donar alguna sorpresa. Que l’experiència de la Eurocup ens doni força per a la Lliga, que no sigui una llosa”, va advertir.

Per la seua part, Perfumerías i Gernika han quedat enquadrats al mateix grup i el València s’enfrontarà a Namur (Bèlgica), Cegled (Hongria) i al perdedor de la prèvia entre el BLMA (França) i l’Olympiakos (Grècia).

Pep Ribes i Pere Porta es van fotografiar al costat de la copa.

Pep Ribes i Pere Porta es van fotografiar al costat de la copa.

tracking