SEGRE

CARRERES DE MUNTANYA COMPETICIÓ

La Transfronterera passa a ser nocturna en aquesta setena edició

La prova es disputarà el 14 de setembre

L’organització va presentar la setena edició de la prova a l’ajuntament de la Seu d’Urgell.

L’organització va presentar la setena edició de la prova a l’ajuntament de la Seu d’Urgell.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Travessa Transfronterera entre la Seu d’Urgell i Sant Julià de Lòria, a Andorra, assolirà aquest any la setena edició, s’avança un mes la celebració i es converteix en una carrera nocturna. La cita, que segueix el Camí de Retrobament, una via que uneix l’Alt Urgell, Andorra i l’Arieja (França) i que recupera camins antics per desplaçar-se pel territori del Pirineu, es disputarà el 14 de setembre i busca que aquest canvi cap a nocturna serveixi com a “atractiu per superar el nombre de participants” de l’edició passada, que es va quedar a les portes d’arribar als tres-cetns atletes.

El regidor d’Esports de l’ajuntament de la Seu, Carlos Guàrdia, va destacar ahir durant la presentació dos novetats més de l’esdeveniment relacionades amb la sostenibilitat. Els participants de la Transfronterera hauran de portar un vas per utilitzar en els avituallaments o podran utilitzar el que entregarà l’organització previ dipòsit d’una fiança. A més, les cintes que marcaran el recorregut seran reutilitzables i comptaran amb elements reflectors. El director del servei d’Esports de la Seu d’Urgell, David Vallvé, va explicar durant la presentació alguns dels detalls de la cursa, que manté els dos recorreguts de 28,6 quilòmetres i 2.491 metres de desnivell acumulat, amb inici a la zona esportiva de la Seu a les 19.00, i un segon de 16,1 quilòmetres, desnivell acumulat de 1.256 metres i sortida des de Bescaran (les Valls de Valira) a les 20.00.

La cita segueix el Camí de Retrobament, que uneix l’Alt Urgell amb Andorra i l’Arieja, a França

La inscripció té un cost de quinze euros fins al dia 12 de setembre i tindrà com a obsequi una samarreta. Les inscripcions d’última hora el dia de la carrera costaran vint euros. La prova continua sent puntuable per al Circuit Fer.

tracking