SEGRE

MOTOCICLISME GRAN PREMI D?ÀUSTRIA

Màrquez mana en la primera sessió de lliures

Al davant de Viñales i Dovizioso, en un circuit en el qual mai ha guanyat

Marc Màrquez, durant la sessió de lliures del Gran Premi d’Àustria.

Marc Màrquez, durant la sessió de lliures del Gran Premi d’Àustria.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Màrquez va posar al descobert en la primera jornada del GP d’Àustria que té molt bon ritme i velocitat en funció dels pneumàtics que utilitzi. El lleidatà, que va aconseguir el millor crono de la jornada, va dedicar el matí a buscar un bon ritme i ho va aconseguir de manera clara i consistent amb l’ús dels compostos intermedis, en tant que a la tarda, després que Andrea Dovizioso li arrabassés la primera posició, va provar amb el compost tou i va recuperar el liderat.

El pilot de Cervera va demostrar que la situació respecte a temporades passades, en les quals el domini de Ducati a Àustria va ser aclaparador, podria canviar. En la primera sessió va fer un simulacre de carrera amb els pneumàtics que considera més apropiats i va ser un èxit, a l’aconseguir un bon ritme sense preocupar-se pel temps. Tot i així, va acabar segon darrere de Dovizioso, que sí que va muntar els compostos tous per ser el més ràpid.

A la tarda, Màrquez va saltar a l’asfalt disposat a mantenir la seua hegemonia i en tot just cinc voltes va recuperar la primera posició i ningú l’hi va arrabassar en la resta de la sessió d’ahir, en la qual fins i tot Maverick Viñales va doblegar Dovizioso, que no va poder millorar el seu temps.

“A primera vista pot semblar que tenim molt avantatge respecte als altres, però Dovizioso té també un gran ritme, i Viñales i Quartararo no estan lluny del nostre temps. Hem d’entendre com canviarà l’agafament i veurem què passa”, va manifestar el pilot lleidatà després de la sessió. “Igual que a Sachsenring i a Brno, hem provat dos xassisos diferents i els dos funcionen bé. Sobretot, treballem molt per entendre els pneumàtics”, va afegir.

Àlex se centra en els canvis i acaba al lloc quinzè en Moto2Brad Binder va donar a KTM el millor crono en Moto2 per 90 mil·lèsimes sobre el japonès Tetsuta Nagashima, un dels grans animadors de la jornada. Luthi, aspirant al títol i que a la República Txeca no va puntuar al patir una caiguda durant la carrera va aconseguir el tercer millor temps, mentre que Àlex Màrquez, defensor del liderat, va tenir molts més problemes dels previstos i es va haver de conformar amb un millor registre aconseguit en la primera sessió de proves i que el va relegar a la quinzena posició, davant del seu company d’escuderia, Xavier Vierge. “Hem fet alguns canvis una mica radicals perquè aquest circuit és tan peculiar que et permet utilitzar estranys ajustaments que només funcionen aquí. Espero estar a la Q2”, va manifestar el lleidatà després de la sessió.

Marc Màrquez, durant la sessió de lliures del Gran Premi d’Àustria.

Marc Màrquez, durant la sessió de lliures del Gran Premi d’Àustria.REPSOL MEDIA

Marc Màrquez, durant la sessió de lliures del Gran Premi d’Àustria.

Marc Màrquez, durant la sessió de lliures del Gran Premi d’Àustria.REPSOL MEDIA

tracking