SEGRE

MOTOCICLISME

Márquez no pot amb el malefici del Red Bull Ring

Márquez no va poder amb el malefici del Red Bull Ring

Márquez no va poder amb el malefici del Red Bull RingEUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot Marc Màrquez (Repsol Honda RC 213 V) no va poder amb el malefici que li persegueix en el Red Bull Ring de Spielberg i va tornar a caure batut, en l’última corba de l’última volta, per l’italià Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP19), que ja el va vèncer el 2017.

El pilot de Repsol Honda no ha aconseguit guanyar mai en el circuit austríac, on es disputen novament grans premis del mundial de motociclisme des de la temporada 2016.

Màrquez, que havia dominat totes les sessions d’entrenament amb suficiència, no va poder prolongar aquesta hegemonia en la cursa, en la que des dels primers metres es va percebre que anava a ser una lluita entre ambdós per la victòria i cap dels dos no va defraudar les expectatives, amb un espectador d’excepció en el francès Fabio Quartararo (Yamaha YZR M 1), que va ser líder algunes voltes.

Una vegada que van doblegar a Quartararo, es va establir una lluita d’estratègies entre ambdós en la que cada un va buscar el millor moment o la millor situació per aconseguir els seus objectius mentre estudiava el rival i si inicialment Màrquez va ser qui va marcar el ritme, després li va tocar el torn a Dovizioso i ja a tres voltes del final van començar les escaramusses entre ambdós per garantir-se un triomf que de manera inesperada i en l’última corba del traçat va acabar sent per a l’italià.

Màrquez va intentar mantenir el tipus quan Dovizioso es va ficar per l’interior, però la seua moto va derrapar de la roda posterior i li va faltar la tracció necessària per intentar tornar-li l’avançament sobre la mateixa recta de meta.

La tercera posició va ser per al francès Fabi Quartararo, qui a poc a poc es consolida com la gran promesa de Yamaha, doncs va acabar per davant dels dos pilots oficials, l’italià Valentino Rossi i l’espanyol Maverick Viñales, que per aquest ordre van travessar la línia d’arribada.

Alex Rins (Suzuki GSX RR) va ocupar la sisena posició i Aleix Espargaró va ser catorzè al manillar de l’Aprilia RS-GP, en tant el seu germà Pol no va poder ni acabar la primera volta amb problemes tècnics en el seu KTM RC 16 i tampoc Tito Rabat (Ducati Desmosedici GP18), després, per una caiguda en la qual es va danyar un canell.

Si va aconseguir el seu objectiu el petit dels germans Màrquez, Alex, qui al manillar de l’Estrella Galícia 0'0 Kalex va acabar en la segona posició, rere el sud-africà Brad Binder (KTM) i a això, unit a la sisena posició del suís Thomas Luthi (Kalex), li va permetre augmentar el seu avantatge en la provisional del mundial de Moto2 en uns altres deu punts.

Binder va dominar la prova de principi a final, amb incidents destacats en els "tocs" que van acabar en caiguda entre el japonès Tetsuta Nagashima (Kalex) i l’espanyol Xavier Vierge (Estrella Galícia 0'0 Kalex), o el protagonitzat per l’australià Remy Gardner (Kalex), qui es va anar en una trajectòria i en tornar a la pista es va tocar amb la roda posterior de la moto d’Alex Márquez i va acabar per terra.

L’italià Romano Fenati va aconseguir rescabalar-se de tots els mals del passat amb la seua primera victòria en Moto3 -no vencia des del Japó 2017-, després de complir la sanció que li van imposar la Federació Internacional de Motococilisme (FIM) i la federació italiana, pel seu gest antiesportiu amb el seu compatriota Stefano Manzi l’any passat en la cursa de San Marino de Moto2.

Ell es va emportar la glòria i el seu compatriota Lorenzo dalla Porta (Honda), novament el lideratge del mundial amb la sisena plaça, mentre que l’espanyol Arón Canet (KTM), "va naufragar" en certa mesura i es va haver de conformar amb una desena posició que el torna a situar segon del mundial a un punt del seu rival.

tracking