SEGRE

ATLETISME CURSES DE MUNTANYA

Kilian Jornet polvoritza el rècord a Sierre-Zinal

Guanya per setena vegada la prova suïssa i millora la marca que durava 16 anys

Kilian Jornet, tot just creuar la línia de meta batent una marca que durava des del 2003.

Kilian Jornet, tot just creuar la línia de meta batent una marca que durava des del 2003.MARTINA VALMASSOI/SALOMON

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Setze anys després, Kilian Jornet ha sigut l’encarregat de trencar el rècord de la mítica Sierre-Zinal establert per Jonathan Wyatt el 2003. El lleidatà va creuar ahir la línia de meta en un temps de 2 hores, 25 minuts i 35 segons, tres minuts més ràpid que el crono que va marcar llavors el corredor neozelandès (2h.29:12). “M’he trobat molt bé, es nota la diferència d’entrenament, em sentia les cames molt fresques i he anat tirant endavant. És un somni veure que és la meua novena participació i que es pot anar millorant any rere any, és molt satisfactori”, va declarar Jornet.

D’aquesta forma, el corredor de Montellà i Martinet guanya per setena vegada una de les seues carreres de muntanya favorites, quarta parada de les Golden Trail World Series. Darrere van arribar l’eritreu Petro Mamu, amb un temps de 2 h 26:31, també trencant el rècord de la carrera, i el nord-americà Jim Walmsley, tercer amb 2 h 31:52.

El tret de sortida de “la cursa dels cinc 4.000”, com és coneguda, es donava a les 10 del matí des de la localitat de Sierre (585 m) per acabar a Zinal (1.685 m). A la línia de sortida es trobaven grans corredors d’un nivell altíssim com Rémi Bonnet, Jim Walmsley, Davide Magnini, Andrew Douglas, Petter Engdahl o Bart Przedwojewski, entre molts d’altres.

Des d’un inici Jornet va sortir decidit a marcar un ritme de carrera molt constant i còmode, cosa que li va permetre anar primer en tot moment, amb Mamu posicionant-se a prop, a només dos minuts, obligant Jornet a accelerar el ritme fins a emportar-se la victòria.

El lleidatà es converteix així en l’únic atleta a conquerir la mítica prova suïssa en set ocasions, després de guanyar també les edicions de 2009, 2010, 2014, 2015, 2017 i 2018. La pròxima cita de Jornet serà el 25 d’agost a Pikes Peak.

Kilian Jornet, tot just creuar la línia de meta batent una marca que durava des del 2003.

Kilian Jornet, tot just creuar la línia de meta batent una marca que durava des del 2003.MARTINA VALMASSOI/SALOMON

tracking