SEGRE

MOTOCICLISME MUNDIAL

Àlex Màrquez seguirà a Moto2

L’equip belga MarcVDS va anunciar ahir la renovació del lleidatà per una temporada més || El fitxatge per Petronas per fer el salt a MotoGP el 2021 es va trencar divendres a Àustria pel veto de Yamaha

Àlex Màrquez celebra la renovació per l’equip MarcVDS amb els responsables tècnic i l’amo de l’esquadra, Marc van der Straten.

Àlex Màrquez celebra la renovació per l’equip MarcVDS amb els responsables tècnic i l’amo de l’esquadra, Marc van der Straten.TEAM ESTRELLA GALICIA 0,0 MARCVDS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Àlex Màrquez, actual líder del Mundial de Moto2, seguirà una temporada més competint a la cilindrada intermèdia, i ho farà enrolat a l’equip Estrella Galicia 0,0 MarcVDS. L’esquadra belga va anunciar ahir l’acord per a la continuïtat del petit de la saga Màrquez, que ha celebrat fins ara amb el seu equip vuit victòries, vint podis i vuit poles, a banda de liderar actualment el Mundial amb 43 punts d’avantatge sobre el segon classificat, el suís Thomas Luthi.

El pilot de Cervera, que afrontarà la seua sisena temporada consecutiva a la categoria, a la qual va arribar el 2015 després de conquerir el títol de Moto3 l’any abans, es va mostrar molt satisfet amb la renovació. “Estic molt content de poder anunciar que la pròxima temporada seguiré al costat del Team Estrella Galicia 0,0 MarcVDS a la categoria de Moto2. Agraeixo molt la confiança de l’equip. Amb la seua renovada estructura tècnica, part clau dels èxits actuals, podré continuar, un any més, millorant com a pilot, apujar el meu nivell de pilotatge i preparar-me per complir el meu somni de fer el salt a MotoGP,” va indicar Àlex.

Per la seua part, Marc van der Straten, propietari de l’equip, afirmava que “estic realment content que el noi, el pilot, l’home, estigui un any més amb nosaltres. L’opció del seu ascens a MotoGP l’any que ve ens hauria fet il·lusió, ja que volem el millor per a ell, s’ho mereix”. No obstant, va puntualitzar que no “m’agradava gens l’opció que romangués un any més a Moto2 competint en un altre equip. I és que, en cas d’aconseguir el títol aquest any, no seria agradable que el 2020 el defensés en un equip rival quan s’ha format amb nosaltres en aquesta categoria. Afortunadament es queda a casa i podrà completar tota la seua trajectòria a Moto2 amb l’equip que l’ha vist créixer”, diu sense pèls a la llengua el comte belga sobre aquesta opció que va valorar fins a l’últim moment de fitxar pel Petronas Sprinta i que ha retardat la firma de l’acord. De fet, l’acord amb l’equip malai estava molt a prop perquè Àlex estigués un any més a Moto2 i ascendir a MotoGP el 2021 amb una de les Yamaha satèl·lit de Petronas, però la negativa de la fàbrica d’Iwata a incloure aquesta clàusula al seu contracte ha tirat per terra qualsevol possibilitat de veure el petit dels Màrquez canviant d’aires. Segons Speedweek.com, Alzamora havia posat com a condició indispensable que Àlex debutés a MotoGP amb l’equip satèl·lit de Yamaha el 2021 abans de firmar el contracte que l’hauria vinculat amb l’estructura de Razlan Razali el 2020 (Moto2) i 2021 (MotoGP). Petronas confiava en la possibilitat d’incloure aquesta clàusula en el seu contracte abans del cap de setmana de Spielberg, però va ser Yamaha la que va rebutjar aquesta possibilitat, de manera que Àlex va renovar per MarcVDS.

tracking