SEGRE

PIRAGÜISME ESPRINT

Craviotto vol segellar un nou bitllet olímpic al Mundial

Forma part del K4 500, amb el qual començarà a competir demà a les sèries

Saül Craviotto va aconseguir la medalla de plata als Mundials del 2018 amb el K4 500 metres.

Saül Craviotto va aconseguir la medalla de plata als Mundials del 2018 amb el K4 500 metres.CANOEICF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Saül Craviotto, integrant del K4 500, buscarà al Mundial d’esprint el quart bitllet olímpic, després de les seues participacions a Pequín, Londres i Rio. Els seus quatre metalls en els Jocs –dos ors, una plata i un bronze– avalaran la candidatura d’una embarcació que compartirà amb Marcus Walz, Rodrigo Germade i Carlos Arévalo, que reemplaçarà Cristian Toro, baixa per motius personals. Per aconseguir el bitllet per a Tòquio 2020, el K4 500 haurà d’acabar entre les deu millors embarcacions, les úniques que aniran als Jocs Olímpics, ja que a diferència d’altres especialitats no tindran una segona oportunitat a la Copa del Món de Duisburg 2020. La seua participació en el Mundial arranca demà en la sessió de tarda amb les eliminatòries, les semifinals es disputaran dissabte i la final diumenge. Les places aconseguides a Szeged no seran nominatives sinó per al comitè olímpic, ja que serà cada Federació la que determini quins esportistes pujaran a cada bot en els pròxims Jocs, encara que el K4 500 és una embarcació que s’està preparant amb els mateixos integrants des que va començar el cicle de quatre anys.

Craviotto, que al novembre complirà 35 anys, també presenta un palmarès espectacular en els Mundials, on acumula nou medalles –tres ors, quatre plates i dos bronzes–. Amb el K4 500 ja va aconseguir la plata en els últims Mundials, disputats l’any passat a Portugal, on l’embarcació estatal només va ser superada per l’alemanya. En aquesta ocasió, només variarà la presència del palista gallec Carlos Arévalo en lloc de Toro, amb el qual Craviotto va competir a Rio.

A banda del K4 500, les opcions de classificació passen pel campió del món Carlos Garrote al K1 200 i els subcampions mundials de K2 1.000 Paco Cubelos i Iñigo Peña. Completen la relació sobre 1.000 Gonzalo Martín en el C1, Roi Rodríguez al K1 i Sergio Vallejo i Adrián Sieiro al C2. Liderarà la representació femenina Teresa Portela, en K1 200, que intentarà arribar a la participar en els seus sisens Jocs consecutius. En total, la Federació Espanyola es presenta a Szeged amb 43 piragüistes, mentre que en el marc del Mundial de paracanoa seran sis els palistes presents.

tracking