SEGRE

NATACIÓ MUNDIAL JÚNIOR

Paula Juste, cinquena

La lleidatana, finalista en els 400 estils, on Alba Vázquez va ser or i va batre el rècord mundial || En el 4x200 lliures, la nadadora del CN Lleida repeteix lloc

Paula Juste, segona per la dreta, amb la resta de nadadors catalans al Mundial.

Paula Juste, segona per la dreta, amb la resta de nadadors catalans al Mundial.NATACIO.CAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La lleidatana Paula Juste va ser cinquena a la prova dels 400 estils del Mundial de categoria júnior, on l’andalusa Alba Vázquez va aconseguir l’or i va batre el rècord mundial, amb un crono de 4:38.53. La nadadora del CN Lleida va firmar un registre de 4:41.79, amb què va superar la seua marca personal, el rècord estatal de 16 anys i la primera nadadora del 2003 entre les finalistes. A més, Juste va competir després en el relleu 4x200 lliures, on va acabar en cinquena posició, amb Ainhoa Campabadal, Alba Herrero i Laura García.

En la primera jornada dels Mundials, Juste va debutar amb el tercer millor temps a la sèrie dels 400 estils (4:46.43) i el setè de les finalistes, amb Alba Vázquez com a líder amb 4:43.17. A la final, la lleidatana va passar els primers 50 en setena posició i en els 100 anava sisena, superant la nord-americana Grace Sheble. Al pas pel 200 havia ascendit a la cinquena posició, passant Alba Vázquez, que va començar la remuntada cap a l’or. En el 300, Juste va tornar a la sisena posició i va iniciar un duel particular amb l’hongaresa Mihalyvari-Farkas. Finalment, la lleidatana la va superar i va obtenir la cinquena posició, darrere d’una altra nadadora hongaresa, Eszter Szabo-Feltothy (4:40.48). L’or va ser per a Vázquez, la nadadora nord-americana Isabel Gormley va ser medalla de plata i la britànica Michaella Glenister va completar el podi.

Al relleu 4x200 lliures, Juste i les seues companyes van ser terceres a la sèrie amb un temps de 8:07.40 i al darrere d’Estats Units i Canadà. A la final, l’equip estatal, amb la lleidatana al tercer relleu, va acabar amb un crono de 8:06.97, que no va ser suficient per atansar-se als llocs de podi. Finalment, l’or va ser per a Estats Units, la plata per a Austràlia i el bronze per a l’equip del Canadà.

Després d’un intens debut als Mundials de Budapest, la lleidatana reprendrà la competició divendres amb la prova dels 400 lliures, on també participarà Alba Herrero, mentre que la campiona Alba Vázquez ho farà en 200 estils. L’últim dia de competició per a la nadadora del CN Lleida serà diumenge, quan afrontarà la prova dels 200 lliure amb Ainhoa Campabadal. Per la seua part, Vázquez serà als 200 braça. Juste espera obtenir l’accés a les respectives finals de les dos proves restants.

tracking