SEGRE

PIRAGÜISME ESPRINT

El K4 500 de Craviotto, a un pas dels Jocs de Tòquio

Disputa avui la final del Mundial, en la qual ha d’acabar entre els set primers

Saúl Craviotto i els seus companys van dominar la semifinal i van accedir amb el tercer millor temps.

Saúl Craviotto i els seus companys van dominar la semifinal i van accedir amb el tercer millor temps.RFEP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El K4 500 estatal, format pel lleidatà Saúl Craviotto, Carlos Arévalo, Marcus Walz i Rodrigo Germade, és a un pas de la classificació per als Jocs Olímpics de Tòquio, després d’accedir ahir a la final dels Mundials guanyant la semifinal i amb el tercer millor registre. Per aconseguir la classificació per als Jocs del 2020, l’embarcació haurà d’acabar avui entre les set primeres, ja que hi ha deu places però han d’estar representats quatre continents, sent els finalistes a Budapest tots europeus.

Per accedir a la final, el K4 500 havia d’acabar ahir entre els tres primers de la seua semifinal, que va dominar des del principi. L’equip estatal va creuar l’equador com a líder i va acabar la prova amb un crono de 1:20.27, superant Portugal (1:21.09) i França (1:21.28), que estaran a la final d’avui. També competirà la selecció d’Eslovàquia, que va marcar el millor registre de les embarcacions semifinalistes (1:19.83), així com Alemanya (1:20.03), que es va imposar en la seua sèrie amb el segon millor temps. Les restants seran les d’Hongria, Rússia, Bielorússia i la República Txeca.

Mentrestant, Pelayo Roza i Pedro Vázquez es van proclamar ahir subcampions en K2 500, mentre que Teresa Portela i Carlos Garrote van aconseguir sengles bronzes en la prova de K1 200, certificant tots el bitllet directe per als Jocs Olímpics de Tòquio. La primera alegria del dia per a la delegació espanyola va ser gràcies a la gallega Portela, de 37 anys, que a la capital japonesa disputaria els seus sisens Jocs Olímpics si la Federació confirma la seua convocatòria. A continuació, Garrote va donar una altra alegria a la delegació amb el seu bronze en el K1 200 masculí. El de Zamora va protagonitzar una bona sortida i es va posar líder amb el primer cop de pala, i des d’allà va aguantar el ritme fins a creuar la meta en aquesta tercera plaça. La prova masculina del K2 500 va posar el colofó a la representació estatal a la segona jornada de finals. Pelayo Roza i Pedro Vázquez van fer un cop d’efecte al guanyar la plata en detriment d’altres embarcacions favorites. En total, Espanya suma cinc medalles als Mundials i avui disputarà nou finals, entre les quals la de K4 500 amb el lleidatà Craviotto a la recerca de l’or.

tracking