SEGRE

BÀSQUET XINA 2019

Triomf gris d’Espanya

La selecció de Scariolo aconsegueix la segona victòria al Mundial i segella la classificació per a la següent fase || Ricky i Marc Gasol van ser decisius

Marc Gasol, amb Ricky Rubio darrere, al partit d’ahir.

Marc Gasol, amb Ricky Rubio darrere, al partit d’ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb més pena que glòria, Espanya va segellar el pas a la segona ronda del Mundial i el liderat del Grup C, en una actuació espessa i grisa, marcada pel desencert en el tir i les imprecisions, davant d’una selecció de Puerto Rico que va somiar amb el triomf però es va quedar sense forces al final (63-73). Els punts de Marc Gasol i Sergio Llull després del descans i la millora defensiva final van permetre l’enlairament d’un equip negat des del perímetre, que només va anotar quatre dels trenta llançaments triples, però que almenys va poder salvar un marcador que va perillar fins a mitjans del tercer quart. Després de l’estrena, quedava el dubte de si es veuria l’Espanya del primer temps contra Tunísia, que va generar intranquil·litat i va semblar arrancar amb el fre de mà llançat, o la que a la represa va dominar el rival en una exhibició coral que va deixar molt bon sabor de boca als aficionats. I als dos primers quarts va succeir el primer. Va tornar l’Espanya més espessa, a la qual no li sortia res en atac, sense idees i negada davant del cèrcol, amb uns percentatges poc habituals en els seus jugadors, fets que van permetre a Puerto Rico somiar repetir el triomf que va aconseguir el 2002 al Mundial d’Indianapolis. A la represa, Espanya seguia negada des de la línia de 6,75, per la qual cosa va tirar de Pierre Oriola per, a còpia de garra sota el cèrcol rival, evitar l’enlairament d’una selecció de Puerto Rico que feia mal amb els triples d’Ángel Rodríguez. Amb una reacció espanyola n’hi va haver prou per enllaçar un parcial de 0-9, amb què va reprendre el comandament del duel i aconseguir el triomf i la classificació. Però haurà de millorar molt.

Serbis i italians s’enfrontaran en l’última jornada amb el liderat de grup en joc. Espanya, amb dos victòries, s’enfrontarà demà amb Iran, que no ha guanyat cap encontre. Ja té assegurat el liderat.

Classificades Itàlia, Sèrbia, Argentina, Rússia i PolòniaA més d’Espanya, també van segellar ahir el pas a la segona ronda del Mundial de la Xina les seleccions de Polònia, al Grup A; Argentina i Rússia al Grup B i Sèrbia i Itàlia al C.

tracking