SEGRE

FUTBOL CORRUPCIÓ

El Saragossa admet haver pagat primes abans del partit

L’expresident Agapito Iglesias nega que els diners fossin per al Llevant

L’expresident del Reial Saragossa Agapito Iglesias, a l’arribar als jutjats.

L’expresident del Reial Saragossa Agapito Iglesias, a l’arribar als jutjats.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident del Saragossa Agapito Iglesias va defensar ahir en el judici per la possible manipulació del partit davant del Llevant del maig del 2011 que tots els diners que van sortir del club van ser primes als seus propis jugadors i que no es va pagar d’allà als jugadors de l’equip valencià.

Iglesias va dir que les primes es van pactar verbalment amb els capitans i que un document firmat per Gabi Fernández, excapità de la plantilla, és “una prima conjunta” per la permanència. El total ascendeix a 727.000 euros i si es va pagar en efectiu va ser perquè davant de la mala situació econòmica del club, que acumulava impagaments, “els jugadors no confiaven en el pagament perquè estàvem en preconcurs i ens van demanar que els diners estiguessin a sobre de la taula”.

“Existeix una altra prima especial a diversos jugadors, a l’entrenador i al director esportiu que es negocia aquella setmana. Em diuen que és bo motivar determinats jugadors que porten el pes de l’equip i un import d’un milió d’euros”, va assenyalar. A aquesta prima correspondrien els 965.000 euros que es van transferir a nou jugadors, a Antonio Prieto, director esportiu, i Javier Aguirre, entrenador, i que les acusacions creuen que va servir per pagar als jugadors del Llevant.

Iglesias va afirmar que si en la instrucció va dir que no sabia que corresponia va ser perquè no ho recordava. Va assegurar també que eren primes per la permanència i que si es van pagar abans del partit va ser perquè hi havia un pacte verbal pel qual en el cas de no haver aconseguit la permanència se’ls hagués descomptat de les seues nòmines.

Va negar en canvi que, com han assenyalat alguns dels que van rebre aquests diners, els tornessin en metàl·lic. “No té cap sentit que rebi res perquè jo uns dies abans faig un préstec de 8 milions.”

“Si hagués necessitat diners els hauria tret dels meus comptes, a més que no era a Espanya. No he rebut res, absolutament. Tinc clar que el Reial Saragossa ha fet bé el seu treball, una altra cosa és el que hagin fet aquests senyors”, va concloure. En aquest judici s’asseuen al banc 42 acusats, entre els quals es troba el mateix club aragonès.

tracking