SEGRE

ESQUÍ OBITUARI

Troben el cadàver de Blanca

El cos de la medallista olímpica es va trobar a la serra madrilenya ja en estat de descomposició, sense ferides evidents ni traumatismes || Segons la Policia, la mort no hauria estat accidental

Blanca Fernández Ochoa.

Blanca Fernández Ochoa.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La recerca de Blanca Fernández Ochoa va concloure ahir de forma tràgica poc després del migdia d’ahir, quan un sergent de la Guàrdia Civil fora de servei, guiat pel seu gos, va trobar el cadàver de la medallista olímpica, de 56 anys, a La Peñota, un pic de la serra de Madrid. El cos estava en fase de descomposició, ja que la mort es va produir fa més d’una setmana i, d’acord amb les primeres indagacions, la Policia creu que la mort no va ser accidental. Les mateixes fonts van indicar que el cos no presentava ferides evidents i traumatismes provocats per una caiguda com en un primer moment es va dir.

Els serveis de rescat van recuperar el cos en helicòpter per al seu posterior trasllat a l’Institut Anatòmic Forense de Madrid. Serà l’autòpsia la que determini la causa de la mort de l’esquiadora, la mort de la qual va motivar un torrent de mostres de solidaritat.

La troballa es va produir onze dies després que fos vista en un supermercat, el dissabte 24 d’agost, l’endemà de comunicar a la seua família que anava a fer senderisme.

El dispositiu que des de diumenge havia realitzat nombroses batudes per la serra nord-oest de Madrid tenia previst recórrer la zona ahir a la tarda, en bona mesura per l’avís d’un veí de Cercedilla que se la va trobar el cap de setmana de la seua desaparició. Segons fonts consultades per Efe, Blanca, que no portava motxilla, va dir a aquest veí que anava a La Peñota, va fer un petó a l’estàtua que homenatja el seu germà Paquito a Cercedilla i es va senyar.

Altres fonts van afegir que el cos era en una zona de penyes accessible, prop d’un mirador, i que el primer dia de recerca s’hauria pogut trobar, perquè el dispositiu va passar a uns 200 metres del lloc. Va morir a “la muntanya que ella estimava”, segons el cunyat i portaveu de la família, Adrián Federighi. El rastreig ha estat el més gran en mitjans tècnics desplegat en la història de la Comunitat de Madrid amb 400 efectius, drons, helicòpters, gossos entrenats i cavalleria.

Una llegenda de l’esport espanyol formada com a esquiadora a Vielha

La primera esportista espanyola guanyadora d’una medalla olímpica –bronze en els Jocs Olímpics d’Albertville 1992– va estudiar i es va formar com a esquiadora a Vielha. En una ocasió va explicar que el 1974 va entrar a l’equip de promeses del col·legi Juan March de Vielha amb 11 anys: “Allunyada dels meus pares, de casa meua, dels meus amics. Ho vaig passar francament malament, vaig plorar molt, fins que vaig arrancar i vaig començar a viure.” El Conselh Generau d’Aran i l’alcalde de Vielha e Mijaran, Juan Antonio Serrano, van mostrar ahir les seues condolences i van recordar en xarxes socials el seu pas per Aran. Serrano va destacar que “durant molts anys de la seua adolescència i joventut, on va fer grans amics”. Excompanys seus al col·legi Juan March, on també van estar interns els seus germans Luis i Lola, van mostrar ahir la seua pena en xarxes socials. “Jo vaig tenir el plaer de conèixer la Blanca al col·legi Juan March i al gimnàs Sapporo. Era una gran persona i una perfecta esquiadora”. va assenyalar un d’ells.

Blanca Fernández Ochoa.

Blanca Fernández Ochoa.SEGRE

Blanca Fernández Ochoa.

Blanca Fernández Ochoa.SEGRE

Blanca Fernández Ochoa.

Blanca Fernández Ochoa.SEGRE

tracking