BÀSQUET LLIGA CATALANA LEB

Debut amb derrota per al Força Lleida

El Força Lleida perd davant l’Hospitalet de LEB Plata en el primer partit de la Lliga Catalana || Un triple d’Iván García en els últims segons decideix un duel que no van jugar Sans ni Stutz

Michael Carey intenta superar Diop, jugador de l’Hospitalet.

Michael Carey intenta superar Diop, jugador de l’Hospitalet.FORÇA LLEIDA

L’ICG Força Lleida va obrir ahir la Lliga Catalana LEB amb una derrota davant l’Hospitalet (80-79), un duel que va decidir Iván García amb un triple en els últims compassos. Jorge Serna no va poder comptar amb Sans ni Stutz, amb molèsties, ni tampoc amb Sierra, que continua amb el procés de recuperació, ni Diene, que encara no s’ha incorporat a l’equip. Aquesta falta d’efectius va acabar passant factura, ja que els locals van tenir més rotació. La derrota obliga l’ICG a guanyar el partit de dimarts davant del Girona (21.00) per ser present a la Final Four.

La igualtat dels primers compassos va donar pas al domini dels lleidatans, gràcies un triple de Santa Ana que situava el 12-17. Tanmateix, els barcelonins van saber reaccionar per tancar el primer acte amb un favorable 23-21. Massa desajustos defensius, normals a aquestes altures de la pretemporada. No va millorar l’ICG Lleida en l’arrancada del segon quart i l’Hospitalet se’n va anar en el marcador, assolint una diferència de 9 punts (31-22) que va provocar el temps de Serna. L’aturada va servir als de negre per reaccionar, ja que va millorar en el llançament exterior i va aconseguir empatar el partit amb un nou triple de Santa Ana (35-35). El Força Lleida va mantenir el to i va aconseguir arribar al descans amb una mínima renda (38-39), encara que millorant notablement en defensa.

Va tornar a sortir adormit el conjunt de Serna després del pas pels vestidors i l’Hospitalet ho va aprofitar per col·locar-se 8 punts a dalt (50-42). Però de nou l’encert exterior va permetre a l’ICG Lleida lluitar per la victòria. Al final del tercer quart seguia el domini visitant, almenys en el marcador (60-62).

La igualtat va ser la tònica dels últims deu minuts, amb el matx abocat a decidir-se des de la línia de tirs lliures. Però el conjunt barceloní va arribar més fresc als moments decisius i es va situar amb un 75-71 al qual va respondre Serna amb un temps mort. Va reaccionar ràpidament l’ICG Lleida amb una cistella de Shaquille i un triple de Chapela. Els locals van respondre amb una cistella de Gordon a falta de 26.1 segons (77-76). La pilota va passar per les mans d’un inspirat Santa Ana, que a falta de 18.6 segons anotava un nou triple per al 77-79 i el tècnic local va demanar temps. L’experiència d’Iván García va ser la que va acabar decidint el xoc, ja que el seu triple ja no va tenir resposta i l’Hospitalet va sumar el triomf, en un pas de gegant per estar a la Final Four del Barris Nord.

“Encara ens queda molta feina a fer a nivell defensiu” Jorge Serna, tècnic de l’ICG Força Lleida, va assenyalar després del partit que “hem anat a remolc durant molts minuts i hem notat les baixes de Sans i Stutz, que defensivament ens aporten molt. Està clar que a hores d’ara de la pretemporada encara ens queda molt treball per fer en aquest sentit. A nivell ofensiu no estic descontent, però al darrere hem permès moltes cistelles fàcils, especialment les que han acabat decantant el partit”. L’entrenador va afegir que “és lògic que vulguem guanyar i més sent la Lliga Catalana, però a nivell d’equip aquestes derrotes també serveixen per conjuntar-se i millorar situacions”.