SEGRE

ESQUÍ SUCCESSOS

El mal estat del cos de Blanca complica l'autòpsia

Ahir encara no s’havia certificat la identitat del cadàver trobat dimecres

La Guàrdia Civil va trobar el cos a la zona de La Peñota.

La Guàrdia Civil va trobar el cos a la zona de La Peñota.EFE/DAVID FERNÁNDEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els forenses de l’Institut Anatòmic Forense de Madrid conclouran avui l’informe preliminar de l’autòpsia de Blanca Fernández Ochoa, quan estiguin llestes totes les proves clíniques que s’han practicat o es practicaran sobre les restes mortals de l’exesportista. Així, van indicar que “falten extrems” per part del laboratori de patologia forense per donar per conclòs l’examen sobre el cos de Fernández Ochoa, que es trobava en avançat estat de descomposició, cosa que aportarà llum sobre si la mort va ser accidental o no.

En primer lloc, els especialistes van obrir una línia d’investigació per determinar fefaentment que es tractava del cos de l’exesquiadora. Fonts pròximes a la investigació van assenyalar que el cos està en avançat estat de descomposició a causa de les altes temperatures de la zona, la qual cosa en complica la identificació. La causa no està sota secret de sumari. El cos de l’exesportista va ser traslladat dimecres una vegada que el jutge de Primera Instància i instrucció número 5 de Collado Villalba, Ricardo Ruiz Sáenz, va efectuar l’aixecament del cadàver. Després de la troballa es va formar una comissió judicial que es va desplaçar amb ajuda de la Guàrdia Civil als voltants del conegut com el pic de La Peñota. El cos de l’exesportista va ser trobat a la zona de Collado del Rey, pròxim al pic de La Peñota. Els investigadors van confirmar ahir que al costat del cos de l’esquiadora Blanca Fernández Ochoa, que va ser trobada morta dimecres a la serra de Guadarrama, es van trobar medicaments antidepressius i antipsicòtics, a banda d’una ampolla de vi, malgrat que es desconeix si era seua. A l’interior de la motxilla portava pastilles de liti, substància que s’utilitza per al trastorn bipolar que patia, segons diversos mitjans.

Els fills desitgen incinerar l’exesquiadora a Cercedilla ls fills de Blanca Fernández Ochoa tenen la intenció d’incinerar el cos de la medallista olímpica una vegada identificat el cadàver, però la seua decisió dependrà del que estimi el jutge d’instrucció del cas després de l’autòpsia que li estan realitzant a l’Institut Anatòmic Forense de Madrid. El cos de Blanca podria quedar a l’Anatòmic fins demà per fer-li més proves addicionals forenses i toxicològiques. Depenent de la decisió del jutge, el cos serà traslladat a un crematori proper o serà inhumat temporalment. La família ja ha reservat una sala del tanatori de Cercedilla perquè pugui ser vetllat el cos. En aquest sentit, l’empresa de serveis funeraris Albia, amb la qual col·laborava en causes solidàries l’exesquiadora i medallista madrilenya, s’ha fet càrrec de forma altruista de totes les despeses per al futur sepeli.

tracking