SEGRE

ESQUÍ SUCCESSOS

Vetllatori públic per donar avui l'últim adéu a Blanca

La seua germana Lola diu que “ens estranya tot molt, ella era fenomenal”

Lola Fernández Ochoa, una de les germanes de Blanca.

Lola Fernández Ochoa, una de les germanes de Blanca.EFE/FERNANDO VILLAR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos dies després de la troballa del cadàver de Blanca Fernández Ochoa a la serra de Madrid, la família va rebre ahir les seues restes per poder vetllar-les avui i posteriorment escampar les cendres per Siete Picos, la seua muntanya preferida. Compliran així el desig de Blanca, segons va explicar la seua germana Lola, que va dir que estan “destrossats” i que la identificació no ha estat fàcil perquè “feia molts dies que era a la intempèrie”.

Davant de les especulacions sobre les causes de la mort i a l’espera que es coneguin els resultats definitius de l’autòpsia, va afirmar que “m’és exactament igual com hagi mort, el més dur és que ha mort i fins ara tothom s’ha portat fenomenal, el cas és que no hi és. És igual com hagi estat, per què ho ha fet o per què no ho ha fet”. La germana de Blanca va explicar que “era fenomenal” i que havia operat la seua gossa el dia abans de desaparèixer, ja que volia fer un viatge d’uns dies i volia emportar-se-la amb ella. “Per això ens estranya tot molt”, va afegir.

La família escamparà les cendres a Siete Picos, que era la muntanya preferida de la medallista olímpica

A les 17.40, una vegada rebut el vistiplau del jutge de Collado Villalba que porta el cas, van sortir ahir de l’Institut Anatòmic Forense de Madrid els serveis funeraris encarregats de traslladar el cos al tanatori de Cercedilla, on avui s’obrirà la capella ardent de 9.00 a 21.00. “El comiat el farem en família. Sembla que ella volia que la incineressin i escampar les cendres a Siete Picos, que era la seua muntanya preferida. Farem una bonica excursió tots els germans i riurem plegats, que era el que a ella li agradava”, va dir Lola. La presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, va anunciar que en les properes setmanes portarà al Consell de Govern atorgar a l’esquiadora la medalla de la Comunitat de Madrid en reconeixement a la seua trajectòria i l’aportació a l’esport. La portaveu del Govern central, Isabel Celaá, va començar la roda de premsa posterior al Consell de Ministres amb una menció a l’olímpica.

El resultat de l’autòpsia pot tardar dies o setmanes ? L’autòpsia realitzada al cadàver de Blanca Fernández Ochoa va revelar que tenia restes de pastilles a l’estómac, en concret d’uns comprimits denominats comercialment Sinogan, segons El Mundo. De moment, els investigadors s’inclinen per la hipòtesi que Blanca hagués patit una sobredosi de pastilles, però caldrà esperar diversos dies, o fins i tot setmanes, per poder confirmar aquest extrem. A primera hora del matí es van ordenar les anàlisis de l’ADN que havien d’acabar de confirmar la identitat del cadàver, però no va fer falta. El motiu és que una de les seues germanes l’havia reconegut, un altre dels tràmits habituals que es realitzen en aquest tipus de casos. A més, es va enviar el cor de la medallista olímpica al laboratori d’Anatomia Patològica.

tracking