BÀSQUET

Espanya guanya el seu segon Mundial de bàsquet

Ha derrotat a la final l’Argentina (75-95) amb el lleidatà Pierre Oriola i l’andorrà Quino Colom a l’equip

La selecció espanyola de bàsquet s’ha proclamat campiona del Món per segona vegada en la seua història, després de superar a la final l’Argentina per 75-95 en el Wukesong Sport Arena de Pequín. L’anterior titulo el va guanyar Espanya fa 13 anys, el 2006, en el Mundial del Japó.

Igual que en aquella ocasió, quan va guanyar a Grècia per 70-47, Espanya ha dominat la final des del primer minut i en el descans ja guanyava per 43-31.

Ricky Rubio ha estat elegit el millor jugador del Mundial (MVP), després d’haver promediat 16,4 punts, 6 assistències, 4,6 rebots i 17,5 de valoració per partit. En el quintet ideal de la competició, a més de Rubio, també ha estat inclòs un altre jugador català, Marc Gasol.

A la plantilla campiona del Món també hi ha el lleidatà Pierre Oriola, que avui ha anotat 6 punts, i l’andorrà Quino Colom