ESPORT EXTREM CARRERES DE MUNTANYA

Una Matxicots de luxe

Antoni Sances i Lola Brusau guanyen la prova reina de 84 km i 6.800 metres de desnivell || Avui tindrà lloc la Mitja i una caminada

Guillem Campeny i Jordi Gamito van entrar junts com a vencedors a la prova de 48 km.CARLES ITURBE

Antoni Sances, en categoria masculina, i Lola Brusau, en femenina, van ser els vencedors ahir de l’Extrem Rialp Matxicots, la prova de 84 km i 6.800 metres de desnivell positiu que ha recuperat l’organització en aquesta desena edició després de tres anys. Sances va invertir-hi un temps de 12 h.19’03” i Brusau va parar el crono en 17 h.20’26” en un recorregut que va unir en una sola jornada el Montsent de Pallars (2.883 m) i el pic de l’Orri (2.439 m), i que va discórrer per paratges emblemàtics del Pallars Sobirà com l’estany Gran de la Mainera i pobles com Altron, Escàs o Roní, entre d’altres.

La Rialp-Matxicots, elegida com la millor ultratrail de Catalunya els anys 2015 i 2018, també va acollir ahir la prova de la marató amb un exigent recorregut de 48 km i un desnivell positiu de 4.200 metres. Els vencedors en categoria masculina van ser, entrant a la meta junts, l’andorrà Guillem Campeny i el català Jordi Gamito, que hi van invertir un temps de 5h.50’53’’. En dones, es va imposar Marta Molist amb un registre de 7 h. 05’54. Avui diumenge continuarà la Rialp-Matxicots amb dos proves més. D’una banda es disputarà la Mitja de 24 km i un desnivell positiu de 1.600 metres, que estrena nou recorregut descobrint la vall d’Àssua i la serra de Posa. Finalment, una activitat popular que és una caminada d’11 km i 700 metres de desnivell positiu.