SEGRE

DEPORTES

Rosell demanda l'Estat

L’expresident del Barça exigirà una indemnització per funcionament anormal de la Justícia a l’estar 21 mesos en presó preventiva || L’absolució de Sandro és ferma des del juliol passat

Sandro Rosell, el dia que va poder recobrar la llibertat després que fos absolt per l’Audiència Nacional.

Sandro Rosell, el dia que va poder recobrar la llibertat després que fos absolt per l’Audiència Nacional.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els advocats de l’expresident del FC Barcelona Sandro Rosell preparen una demanda contra l’Estat espanyol pels 21 mesos de presó preventiva que van acabar amb una absolució del delicte de blanqueig de capitals per part de l’Audiència Nacional i el Tribunal Suprem.

L’escrit de reclamació patrimonial per anormal funcionament de l’administració de justícia està en fase d’estudi i preveu demanar una indemnització econòmica pel temps que ha passat a la presó sense condemna per un suposat blanqueig de comissions en l’organització de partits amistosos de la selecció brasilera de futbol.

Competició ha de resoldre la proposta del jutge d’instrucció de 300 € o clausura del Camp Nou

Segons va avançar el diari ABC, l’escrit també invocarà una recent sentència del Tribunal Constitucional que obre la porta a indemnitzar tots els que hagin estat absolts després d’haver estat en presó preventiva, si poden demostrar un cert perjudici. Això permetria indemnitzar moltes més persones que fins ara.

La defensa de Rosell, encapçalada per Pau Molins, no es planteja prendre accions contra els fiscals o els magistrats que van impulsar i van confirmar diverses vegades la presó preventiva contra Rosell per un suposat risc de fuga.

En cas que sigui indemnitzat, van indicar fonts de la defensa, Rosell destinarà els diners obtinguts per ajudar aquelles persones en situació similar i que no es poden permetre tenir un advocat. En total, Rosell va passar a la presó 643 dies i el 24 d’abril va ser absolt per l’Audiència Nacional, una llibertat que és ferma i definitiva des del mes de juliol.

Durant tot aquell temps, l’Audiència Nacional va justificar la presó preventiva de Rosell pel risc de fuga, davant dels greus indicis sobre la taula i els seus contactes a l’exterior.

Aquesta mesura cautelar –de caràcter excepcional i que ha de ser motivada pel jutge– només es justifica per evitar un dels tres riscos taxats a la llei: el de fuga, el de destrucció de proves i el de reiteració delictiva. El final és, en definitiva, garantir que el procés penal pugui desenvolupar-se.

El tribunal que va jutjar l’empresari va descartar que hagués comès els delictes de blanqueig de capitals i pertinença a grup criminal. Els dubtes dels magistrats –la balança dels quals va començar a inclinar-se en l’interrogatori a l’inspector de policia responsable de la investigació, carregat de contradiccions– van conduir la sentència originària a favor de l’empresari, que acusaven de blanquejar comissions pels partits de la selecció brasilera de futbol. Els advocats del dirigent, que encara no han decidit quina quantitat reclamaran, van manifestar que la resolució demostrava la bona feina de la Justícia.

La Fiscalia afirmava que Rosell havia blanquejat entre els anys 2006 i 2011 comissions il·legals vinculades als drets audiovisuals de la selecció brasilera, de fama mundial. El Ministeri Públic va al·legar que l’antic dirigent del Barcelona era el cap d’una estructura que va blanquejar diner brut a favor de Ricardo Teixeira, l’expresident de la federació brasilera de futbol (CBF).

Segons l’acusació, els fons es van associar als drets de 24 partits amistosos del Brasil, a la venda d’una firma, i a un contracte de patrocini amb Nike.

tracking