SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

El Barça, primer club a ingressar 1.000 milions

Tot i que les despeses són de 1.007 milions, ha aconseguit reduir la massa

Òscar Grau, en primer pla, va presentar els pressupostos del 2020.

Òscar Grau, en primer pla, va presentar els pressupostos del 2020.FCB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Òscar Grau, conseller delegat del FC Barcelona, va presentar ahir un pressupost de 1.047 milions, rècord històric del club, i va destacar també una rebaixa en l’apartat de despeses de la massa salarial esportiva de l’entitat. “Els 1.047 milions d’ingressos seran un rècord històric en qualsevol club esportiu, i supera l’NFL, NBA, futbol mundial, i també els 1.000 milions del pla estratègic. En despeses es pressuposten 1.007 milions d’euros, fet que deixarà un resultat d’11 milions de benefici després dels impostos. Això demostra la solvència que tenim”, va assenyalar.

Grau va destacar de la xifra pressupostada que s’avança un any perquè la previsió de la directiva era assolir-la el 2021. “Fer aquest salt demostra les grans oportunitats que s’obren al club. Anem acumulant beneficis, no som una empresa amb l’objectiu de tenir beneficis per repartir, però volem ser sostenibles, i es pressuposten 11 milions de beneficis per a la següent temporada”, va subratllar. Pel que fa als als ingressos, està pressupostat un increment del 5% a la partida de l’estadi, per l’increment del tour de l’estadi i la venda d’entrades. Baixa l’apartat de mitjana, per la disminució per la hipòtesi d’arribar a quarts de final de la Lliga de Campions, però amb augment de la gestió pròpia de Barça TV. Això sí, caldrà vendre per quadrar números, amb 124 milions d’euros fixats. “Els traspassos formen part dels ingressos ordinaris del club. Aquests imports han de ser part recurrent de la nostra activitat. Volem ser competitius, tenir els millors i que els jugadors que no compten tinguin una sortida digna positiva econòmicament parlant”, va dir Grau.

El directiu va destacar que la massa salarial baixarà de 525 milions d’euros als 507. “Malgrat els fitxatges de Griezmann, Neto, Junior i De Jong, en xifres econòmiques anem en molt bona línia”, va assenyalar. A més, les amortitzacions de jugadors baixen de 146 a 135 milions, mentre que, quant a les inversions, Grau va manifestar que “gran part del pastís de despeses” en inversions se l’endú l’Espai Barça.

Òscar Grau, en primer pla, va presentar els pressupostos del 2020.

Òscar Grau, en primer pla, va presentar els pressupostos del 2020.FCB

tracking