SEGRE

BÀSQUET HOMENATGES

Pierre Oriola: "L'or també és vostre"

El campió del món rep l’homenatge de la ciutat i del CN Tàrrega, on va fer els primers passos al bàsquet || Recepció consistorial i bany de masses al pavelló

Pierre Oriola posa amb jugadors i tècnics del CN Tàrrega, la presidenta del club, Maitxe González, i l’alcaldessa, Alba Pijuan.

Pierre Oriola posa amb jugadors i tècnics del CN Tàrrega, la presidenta del club, Maitxe González, i l’alcaldessa, Alba Pijuan.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Gràcies a tots els targarins. És un orgull estar amb tots vosaltres i aquesta medalla d’or també és vostra.” Agraït i emocionat. Així es mostrava Pierre Oriola, campió del món de bàsquet amb la selecció espanyola, que va rebre ahir l’homenatge de la seua ciutat natal, Tàrrega. L’acte va començar amb la recepció oficial a l’ajuntament, on va ser rebut per l’alcaldessa, Alba Pijuan, i tot l’equip de govern i la resta de components de l’arc municipal. I es va traslladar després al pavelló del CN Tàrrega, escenari on Oriola va fer els primers passos al bàsquet.

Després d’unes paraules de benvinguda de l’alcaldessa, en les quals va destacar l’“enorme satisfacció” de tenir al consistori un altre campió mundial, com fa nou anys també va homenatjar la ciutat a Joan Capdevila, campió del món de futbol, Pierre Oriola va firmar el llibre d’honor de la ciutat. Un protocol que ja va fer el 2017 quan va guanyar la Lliga ACB amb el València i acabava de fitxar pel Barça.

A l’acte també va assistir l’altre campió del món targarí, l’exfutbolista Joan Capdevila

Oriola, que complirà demà 27 anys, mesura 2,06 metres i pesa 107 quilos de pes. Malgrat els èxits al bàsquet, va ser futbolista als inicis i va jugar de porter a la base de la UE Tàrrega. Tanmateix, als 12 anys va deixar el món del futbol i es va integrar a la secció de bàsquet del CN Tàrrega fins als 16 anys, després se’n va anar al Lleida Bàsquet, Bàsquet Manresa, novament Lleida Bàsquet, Peñas d’Osca, Sevilla Bàsquet, València i Barça.

Després de l’acte d’homenatge, al qual també va ser convidat Joan Capdevila, l’altre campió mundial de Tàrrega, Oriola es va traslladar al pavelló del CN Tàrrega, lloc en el qual va fer les primeres cistelles, i allà van tenir lloc els diversos parlaments i una exhibició dels equips de l’escola de bàsquet del club.

“Als nens del CN Tàrrega els diria que es diverteixin” Pierre Oriola va tenir una rebuda molt emotiva al pavelló del CN Tàrrega a càrrec de tots els jugadors del club. Als nens i nenes de la base els va aconsellar que “es continuïn divertint i que juguin divertint-se per damunt de tot amb aquest esport tan bonic”. Va fer broma amb Joan Capdevila al dir-li que “em falta guanyar un Europeu i una medalla olímpica per igualar-te”. El seu pare, Antoni, va dir que “són pocs els elegits que arriben tan lluny i el nostre fill ho és”.

tracking