SEGRE

BÀSQUET LEB OR

El Força Lleida serà un dels 4 representants de la LEB

Per segon any consecutiu, al costat de Gipuzkoa, Mallorca i Castelló

El club lleidatà tornarà a tenir pes a l’òrgan de representació dels clubs de LEB Or.

El club lleidatà tornarà a tenir pes a l’òrgan de representació dels clubs de LEB Or.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ICG Força Lleida serà, per segon any consecutiu, un dels quatre clubs que formaran part de la comissió delegada de la LEB Or per a la temporada 2019-2020, l’òrgan de representació de la Lliga que s’encarrega de negociar amb la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) tot el que és rellevant per a la competició. Amb el president del Lleida, Félix González, també hi haurà els representants del Mallorca, Gipuzkoa i Castelló. Aquesta comissió té actualment sobre la taula tres grans temes per tractar amb la FEB, dos dels quals relacionats amb el format de competició i que, en cas de tirar endavant, es farien efectius a partir de la temporada vinent. Els clubs defensen per unanimitat canvis tant en la disputa de la fase d’ascens com en la Copa de la Princesa.

Quant a la Lliga, es pretén recuperar el format de play-off, des de quarts fins a la final, en lloc de la Final a Quatre que ja es va instaurar la temporada passada i que, en principi, està fixada també per a la que està a punt de començar. “Entenem que jugar una Final a Quatre en una sola seu només beneficia l’organitzador, ja que la resta d’equips participants perden la possibilitat de tenir un rendiment econòmic més elevat al no poder jugar partits com a local. Creiem que és molt millor amb el sistema de play-off com estava abans, ja que va molta més gent a aquests partits i és un reclam per a futurs abonats”, va indicar Félix González.

Referent a la Copa de la Princesa, que des de ja fa diverses temporades es disputa a partit únic entre el primer i el segon classificat de la Lliga al final de la primera volta, la comissió vol negociar amb la FEB la disputa d’una Final a Quatre en una única seu, com s’havia fet als inicis, en els quals l’antic Lleida Bàsquet va arribar a disputar-ne alguna edició.

“Fer-ho amb aquest format, la competició, que ara mateix no té gaire sentit, guanyaria en interès”, va puntualitzar en aquest sentit el president del Força Lleida.

Un altre dels temes que s’han de tractar amb la federació fa referència a la televisió, que inclou la possibilitat de concretar acords amb les televisions autonòmiques i locals per a la retransmissió dels encontres en directe.

tracking