SEGRE

Cita amb la història per al Cadí la Seu

Obre aquest dissabte a Saragossa, seu de tota la primera jornada, una temporada marcada pel debut a Europa

El equipo debuta mañana ante el Ensino en Zaragoza, sede este año del Open Day.

Cita amb la història per al Cadí la SeuCynthia Sans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si la temporada passada quedarà gravada als annals de la història del Cadí la Seu com la millor de les disset que ha competit a la Lliga Femenina, aquesta que està a punt de començar tindrà també el seu component històric amb el debut a Europa. L’equip que continua dirigint des de la banqueta Bernat Canut es va guanyar el bitllet per disputar l’Eurocup Women després de ser tercer a la fase regular, la millor classificació en els seus cinquanta-cinc anys de vida, i assolir les semifinals del playoff, on va caure, no sense lluitar, amb el Girona, que a la fi seria el campió de Lliga.

Cinc mesos després, el Cadí reprèn la competició domèstica amb un equip molt renovat, però amb la mateixa filosofia i ambició que fa un any. Pel camí s’han perdut sis peces, la majoria de gran pes específic, com Andrea Vilaró, el seu referent l’any passat i que jugarà al Perfumerías Avenida. També van decidir baixar del carro després de dos temporades la nord-americana Mehryn Kraker i la jamaicana Shereesha Richards, que seguiran a la Lliga enrolades, respectivament, al Gipuzkoa i l’Ensino, precisament aquest últim el primer rival que tindran les lleidatanes a la jornada unificada que es disputa aquest cap de setmana a Saragossa. Les tres, amb la també nord-americana Merritt Hempe, ara al Mann Filter (a totes se’ls va oferir la renovació), van aglutinar més de la meitat dels punts de l’equip la temporada passada, cosa que dóna la idea de la important renovació que ha viscut l’equip. “No només se n’han anat jugadores importants, sinó que moltes ja feia anys que estaven amb nosaltres i tenien interioritzada la manera de jugar.

Ara aquests mecanismes els han d’absorbir com a nous les que arriben i tot requereix un període d’adaptació”, reconeix Canut, que no vol marcar-se cap objectiu més enllà del “partit a partit” que va fer famós Simeone. “Cal canviar la mentalitat. No renunciem a res i hem de ser al màxim d’ambiciosos possibles, però si ara parlem d’entrar a la Copa de la Reina ens equivoquem perquè seria un objectiu a llarg termini, i de moment el que hem de fer és ser competitius en cadascun dels partits. De la meua boca no sortirà durant les primeres setmanes la paraula Copa ni play-off, perquè encara no hem demostrat res”, va puntualitzar. Per suplir la sagnia de baixes, el Cadí ha apostat per jugadores de la Lliga, com la base Laura Peña (Sant Adrià) i les pivots Tinara Moore (València Bàsquet), Luci Pascua (Gernika) i la sueca Elin Gustavsson (Uni Ferrol), a les quals s’han unit, l’aler sèrbia Jovana Nogic, que arriba del bàsquet universitari americà, i l’escorta nord-americana Sydney Wiese, les úniques que s’estrenen.

La de Phoenix, que fa una setmana va quedar eliminada a les semifinals de la WNBA amb Los Angeles Sparks, on ha estat una de les destacades, està cridada a ser la líder de l’equip, per qualitat i caràcter. “Ha de ser una jugadora important, no només en anotació, sinó també en el liderat de l’equip. Espero que l’entengui ràpid, que agafi el rol de jugadora important”, va indicar el tècnic urgellenc, que també espera que la participació en l’Eurocup no sigui un llast. “Serà una càrrega a nivell físic, això està clar, però ha de ser també una cosa per gaudir, sobretot per als que hi érem l’any passat, perquè sabem el que costa aconseguir això i repetir una classificació per a Europa a la pista serà difícil o gairebé impossible. És una cosa que ens vam guanyar l’any passat, que ens mereixem i no pot ser una càrrega psicològica, sinó que hem de disfrutar i ser al màxim de competitius possibles”, va destacar.

“Respecte”

En aquest sent it, Bernat Canut, el tècnic més jove de la Lliga, també va avisar que repetir el cas de l’any passat serà gairebé una utopia, i espera que tots en siguin conscients. “Espero que no tinguem més pressió que la que ens imposem, i que tampoc la posin ni l’afició ni l’entorn. Hem de recordar que som el Cadí, que jugar a Europa és un premi que hem de gaudir sense anar de perdedors enlloc, però tornem a ser un equip renovat, amb jugadores noves i no podem pretendre ser com el Girona. No som un equip top, hem de guanyar-nos

tracking