Ja guanyen a fora

El Barça, amb gols de Suárez i Junior, torna a vèncer a domicili més de cinc mesos després || Els de Valverde, que van tenir la baixa a última hora de Dembélé, van mostrar una gran actitud a falta de brillantor i van superar un Getafe molt incòmode

Piqué i els seus companys agraeixen el suport als aficionats blaugrana.

Piqué i els seus companys agraeixen el suport als aficionats blaugrana.EFE

El Barça va guanyar 0-2 ahir el Getafe i va tornar a assaborir una victòria a domicili després de tres jornades de Lliga i més de cinc mesos sense aconseguir-ho gràcies a l’empenta de Luis Suárez i a una actuació poc afortunada del porter David Soria. El davanter charrúa va treure tota la casta que necessitava l’equip per afrontar una situació enquistada en camps aliens. El Barcelona sumava massa partits oficials, fins a set, sense guanyar lluny del seu estadi, i necessitava trencar aquesta mala ratxa com més aviat millor. Sense Lionel Messi, sense Ansu Fati i amb l’absència d’última hora d’Osumane Dembélé per unes molèsties musculars, el Barcelona havia d’afrontar la seua crisi fora del Camp Nou en un dels estadis més rocosos de Primera. Per substituir Dembélé, Ernesto Valverde va apostar per Carles Pérez. Va ocupar la zona dreta de l’atac, al sector d’Allan Nyom, sens dubte el jugador més fràgil del Getafe. El francès és tot voluntat, però amb la pilota als peus, pateix. I a la primera part, Valverde va intentar explotar aquest forat amb Carles Pérez. Per aquí van arribar algunes de les seues poques ocasions. Per la banda de Firpo, molt dubitatiu en ocasions i fràgil en defensa, va arribar gairebé tot el perill dels homes de Bordalás, que van sortir a pressionar el Barcelona des del primer minut. Van intentar asfixiar la sortida de la pilota blaugrana i per moments ho van aconseguir. Tret d’algunes badades i alguna arrancada d’orgull blaugrana, la primera part va ser de color blau.

El Getafe, en els moments d’inspiració, va tenir dos ocasions molt clares. Les dos en botes d’Ángel. Aquí es va esfumar l’opció del Getafe d’anar-se’n al descans al davant en el marcador. Havia anul·lat gairebé per complet el Barcelona, que amb prou feines va tenir una opció a les botes de Carles Pérez després d’un error tremend de Nyom.

El porter alemany, que segueix en una gran forma, dóna l’assistència del 0-1 i resol bé el seu treball

Al final va ser Luis Suárez, que abans va vorejar el gol amb un xut des de fora de l’àrea, el que va obrir el marcador. El quadre blaugrana, comprimit com una llauna a la seua parcel·la de camp, va marcar de l’única manera que va poder fer-ho: pilota llarga de Ter Stegen convertida en assistència, aparició de Luis Suárez, dubtes a la sortida de Soria i gol de vaselina. Aquest va ser el resum de l’acte inicial, en el qual el Getafe va merèixer molt més i va ser castigat per la manca d’encert als últims metres.

El gol de l’uruguaià al límit del descans va sentenciar l’equip de Bordalás, que va rebre una altra gerra d’aigua freda amb el gol de Junior en els primers minuts. El gol del defensa blaugrana va esmicolar qualsevol aspiració del Getafe per aconseguir alguna cosa positiva. Amb molt poc, el Barcelona havia fet molt mal. Els homes de Valverde van tancar qualsevol possible fuita d’aigua, van controlar el partit, el van parar quan van voler com molt bé sap fer el seu rival, que va prendre una mica de la seua pròpia medicina i va acabar el duel sense sumar més oportunitats. Al final, el Barcelona, amb poc futbol, amb l’empenta de Luis Suárez, la roba de feina i fins i tot amb un jugador menys per l’expulsió de Lenglet a falta de deu minuts, va trencar la mala ratxa a domicili. La sufocació de Granada ja està oblidada. Triomf balsàmic dels blaugranes, que ara ja començaran a pensar en l’Inter i en la Champions aquest dimecres al Camp Nou (21.00).

El jugador del Barça va lamentar el rebombori generat a l’entorn en els últims dies i va assenyalar directament la directiva per la utilització d’alguns mitjans de comunicació.

Piqué va oferir un discurs apel·lant a la unitat, citant explícitament la junta directiva: “Els sopars van molt bé per unir. Ja vaig dir que hem d’estar junts. No només els jugadors, sinó també la junta. Quan un no vol barallar-se no hi ha lluites”, va afirmar Piqué, que va llançar un missatge a alguns mitjans de comunicació.