SEGRE

DEPORTES_LUNES

Rendibilitat màxima

El Lleida s’apunta un rècord històric de punts aconseguits amb pocs gols || L’equip és colíder després de l’empat, ahir, entre l’Andorra i el Vila-real B

Els jugadors del Lleida, amb Àlex Felip al capdavant, saluden l’afició del Gol Nord al guanyar el Nàstic.

Els jugadors del Lleida, amb Àlex Felip al capdavant, saluden l’afició del Gol Nord al guanyar el Nàstic.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després d’assolir el liderat de forma provisional dissabte al vèncer el Nàstic (1-0), el Lleida conservarà aquesta condició gràcies a l’empat d’ahir entre l’Andorra i el Vila-real B. Ho fa, això sí, de forma compartida amb aquests dos equips, encara que es queda en tercera posició per la diferència de gols. Dit d’una altra manera, l’equip de Molo suma 13 punts de 18 de possibles però només havent marcat 7 gols. Un fet que no només l’ha portat a coliderar la Lliga, sinó també a apuntar-se el millor registre de rendibilitat dels gols de tota la seua història. Fent la mitjana, el Lleida aconsegueix un punt amb cada mig gol (0,54), una cosa que, comparada amb les dades, a la jornada 6, de totes les temporades de la història –des de la 1939-40– situa la de la plantilla actual com la campanya amb més punts i que s’hagin aconseguit amb menys gols. Hi ha 17 temporades amb els mateixos 13 punts que ara o més, però en cap surt una mitjana més baixa de punts per cada gol que l’actual. La que més s’hi atansa (0,62 gols per a cada punt aconseguit) és la del 1994-95, quan amb 11 gols es van aconseguir 18 punts.

Fins i tot sense tenir en compte la puntuació, és la tercera temporada de la història en la qual el Lleida rendibilitza més els gols, ja que només hi ha dos casos en què, a la jornada sis, els gols a favor haurien donat més punts que ara: la 2000-01, que amb només 2 gols va aconseguir 5 punts (0,40), i la 2015-16, la segona d’Idiakez i amb Molo com a jugador, que amb 4 gols va sumar 9 punts (0,44). Curiosament, el Lleida acumula exactament els mateixos gols a favor (7) i en contra (5) amb els que comptava la campanya passada però ara suma tres punts més que aleshores.

El Lleida suma 13 punts amb només 7 gols anotats, cosa que significa un punt per cada 0,54 gols

Aquest fet s’explica perquè, en aquestes sis jornades, l’equip blau ha aconseguit quatre victòries amb només un gol de diferència, una característica també històrica i que no tenia lloc des de l’any 1948. De fet, el Lleida no havia aconseguit mai que tots els triomfs, sempre que fossin tants o més que els d’aquesta temporada (4), s’haguessin aconseguit amb només una diana d’avantatge.

tracking