SEGRE

CICLISME DESCENS URBÀ BTT

Un Down Town emotiu

La dotzena edició que se celebra aquest diumenge serà el primer Memorial Xavi Bonet, destacat membre de l’organització mort el mes de juny || Hi haurà uns 80 corredors de diversos països

Un participant en ple descens durant el recorregut de l’edició anterior amb la Seu Vella al fons.

Un participant en ple descens durant el recorregut de l’edició anterior amb la Seu Vella al fons.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Down Town Internacional Ciutat de Lleida, l’espectacular prova de descens urbà de BTT que parteix de la Seu Vella, arribarà aquest diumenge 6 d’octubre a la dotzena edició i serà més emotiva i especial que mai ja que també serà el I Memorial Xavi Bonet, una figura molt destacada del club organitzador, la Penya Colomina, que va morir el mes de juny passat de mort sobtada mentre practicava ciclisme. Precisament, una de les novetats d’aquesta edició és el trofeu Xavi Bonet que s’entregarà al primer lleidatà i la primera lleidatana en la classificació escratx.

Novament, la Penya Ciclista Colomina, al costat de l’empresa Ocisport, posarà en marxa l’impressionant traçat que arranca a la Seu Vella, al costat del Castell del Rei i finalitza a l’emblemàtic edifici del Mont de Pietat. Un recorregut intens i explosiu de tot just 1,5 quilòmetres que els millors riders completaran en menys de dos minuts i que, com en cada edició, estarà atapeït d’escales, trams de gran velocitat, peralts i salts de més de cinc metres per sobre de camions i cotxes distribuïts pels estrets carrers del Barri Antic.

S’estrena el premi Xavi Bonet al primer lleidatà i la primera lleidatana, i aquest cop es creuarà la Cuirassa

Aquest any hi haurà, no obstant, una important novetat al recorregut, ja que es creuarà per la zona coneguda com la Cuirassa i, tal com va dir ahir durant la presentació al claustre de la Seu Vella el president del PC Colomina Pep Roca, “això donarà encara més espectacularitat a la prova”.

Quant a la participació, que estarà limitada a poc més de 80 bikers, alguns dels noms més rellevants del panorama internacional ja han confirmat la seua presència com el britànic Ben Moore, que l’any passat es va lesionar durant els entrenaments, o el brasiler Félix, campió del Descenso Das Escadas de Santos 2019, a més de l’espanyol Edgar Carballo, entre altres corredors arribats també de França, Colòmbia i Andorra. L’any passat va guanyar la prova absoluta masculina el brasiler Wallace Miranda –ja ho va fer el 2017– i la femenina, la lleidatana Cristina Urgell. La participació lleidatana serà de 15 corredors repartits en les diverses categories.

La prova es disputarà a partir de les 10.30 h en la primera mànega classificatòria i la final serà a les 12.00. Dissabte, els participants revisaran el traçat i serà un detall important pels canvis d’aquest any. Els organitzadors també van anunciar ahir que l’edició de l’any que ve tindrà lloc el segon diumenge d’octubre i no el primer com es feia fins ara.

Última prova UCI a Europa enguany i decidirà la Copa Catalana

El Down Town Ciutat de Lleida serà l’última oportunitat de córrer una prova UCI de descens (DH) a Europa aquest any. Aquesta carrera, en concret, és de categoria C3 des del 2012. Com bé va recordar ahir el delegat de la Catalana, Norbert Herrera, “molt poques ciutats poden tenir una prova urbana d’aquest tipus i al costat de Lleida hi ha grans capitals com París, Lisboa o Sao Paulo”. S’hi afegeixen Valparaíso (Xile) i Medellín (Colòmbia) com a més emblemàtiques. A més, la prova lleidatana donarà els noms dels campions de la Copa Catalana de Down Town Urban 2019, que aquest any es compon d’aquesta carrera i la de Barcelona.

Un participant en ple descens durant el recorregut de l’edició anterior amb la Seu Vella al fons.

Un participant en ple descens durant el recorregut de l’edició anterior amb la Seu Vella al fons.MAGDALENA ALTISENT

tracking