SEGRE

DEPORTES

"Marc i Àlex tenen el plus que gaudeixen competint"

Genís Cuadros, el seu preparador físic, assegura que aquesta passió és clau

Genís Cuadros, de Cervera, s’encarrega de la preparació dels dos campions des dels inicis.

Genís Cuadros, de Cervera, s’encarrega de la preparació dels dos campions des dels inicis.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per a Genís Cuadros, preparador físic de Marc i Àlex Màrquez, els dos pilots tenen un plus extra que els dóna la seua manera de ser. “Són molt responsables, saben que el seu és un treball de risc i, a més, gaudeixen competint. De fet, el dia que deixin de disfrutar, de viure amb passió el que fan, o deixaran de córrer o deixaran de guanyar.” Segons Genís Cuadros, la majoria de pilots són on són perquè són bons i estan tant físicament com psicològicament en un alt nivell. “La resta és al cap de cadascú. Si penses que el que fas per preparar-te és el correcte, gairebé sempre acaba sent cert”, comenta.

Cuadros explica que per a Marc i Àlex ha fet el que mateix que hauria fet per a ell. “Jo sempre he pensat que es tracta d’un projecte a llarg termini, sense fer abusos. Estaré satisfet si d’aquí a uns anys els dos es troben bé a nivell físic, perquè per a mi el més important és respectar el cos.”

Segons va dir el preparador, tot requereix una progressió. “Aquest ha estat un projecte a llarg termini. No arribes de la nit al dia a ser el millor, ni tampoc posant el cos al límit de cop”, i reconeix que la preparació ha d’estar molt calculada. “Han de córrer quaranta-cinc minuts, no dos hores, i el seu físic ha de respondre al màxim durant aquest període de temps”, va afegir.

A més a més, considera molt important tenir en compte que abans d’aquest gran esforç són les jornades classificatòries, la qual cosa implica donar el màxim durant uns minuts. “No es pot arribar a un gran premi cansat, per aquesta raó els entrenaments han de ser normals deixant el temps necessari perquè el cos es recuperi. S’ha de tenir en compte que en una temporada han de posar el cos al màxim rendiment durant dinou carreres, i s’ha d’aguantar fins al final sense lesions”, va assenyalar.

Pel que fa a Àlex, comenta que de moment ho té molt bé per poder guanyar, “però s’ha d’estar molt alerta, perquè mai saps per on et poden sortir les dificultats”.

Així mateix, Cuadros també és el preparador de Benet Gómez Subarroca, que recentment ha estat subcampió del món de l’Open Club d’Enduro.

tracking