El Cadí segueix colíder amb ple de victòries

Al vèncer amb autoritat a la pista del Promete || Únic equip que segueix el ritme de Salamanca i Girona

La capitana del Cadí, Geo Bahí, intenta contenir l’avanç de Leia Dongue.

La capitana del Cadí, Geo Bahí, intenta contenir l’avanç de Leia Dongue.SONIA TERCERO/DIARIO LA RIOJA

El Cadí la Seu segueix colíder de la Lliga Femenina a l’aconseguir ahir a la pista del Campus Promete de Logronyo el tercer triomf en tres jornades pel contundent resultat de 59-78. Va ser un partit molt complet de les noies de Bernat Canut, que van mantenir la intensitat durant tot el partit, van ser netament superiors en el rebot i van guanyar tots els parcials mentre anaven engrossint la renda de punts, que va arribar a ser de 24 (49-73) quan faltaven 4’13” per al final del partit.

Un cop més, Tinara Moore va ser la figura destacada amb 14 punts i 6 rebots (20 punts de valoració) d’un Cadí que va tenir una aportació molt coral de totes les jugadores, cadascuna en la seua faceta. Yurena Díaz va ser magistral en la direcció i va ser la responsable de les primeres escapades en el marcador. A la sortida fulgurant de les urgellenques (2-12), la canària ja sumava cinc punts i una assistència. Ariadna Pujol va rebotar amb autoritat fins a anar-se’n a les 7 captures (2 de les quals en atac) i va anotar 7 punts. La capitana Geo Bahí va ser, una vegada més, la reina de tots els intangibles i els números (7 punts i 6 rebots) van ser molt importants per a la victòria. El mateix que Laura Peña, espectacular amb les 8 assistències, dins del bon to general de tot l’equip amb la veterana Lucila Pascua, que va intervenir quan se la necessitava.

El Cadí no va deixar mai que el rival, que ha tornat aquesta temporada a la màxima categoria, pogués alimentar esperances de poder remuntar. Així doncs, el primer quart va finalitzar amb 18-24 per a les de l’Alt Urgell i en el segon les diferències s’anirien ampliant fins als 13 punts (33-46) amb els quals es va arribar al descans després d’una cistella de Sydney Wiese.

De nou Wiese a l’inici del tercer quart ampliava la diferència a 15 punts (35-50) i finalitzava el període amb +17 (43-60) després d’una cistella de Nogic. La diferència a l’electrònic va arribar a assolir a l’últim quart els 20 punts (47-67 i 49-69), primer amb un triple de la canonera Yoyo Nogic i després amb una cistella de dos de Bahí.

Irati Etxarri, aguantant amb 4 faltes, posava la que va ser la màxima diferència en tot el partit (49-73), 24 punts a falta de 4’13”. Una cistella que anava acompanyada de la vuitena assistència de Laura Peña. Al final, gran triomf per 59-78.

Canut: “Vull que mantinguem l’esperit guanyador”

El tècnic del Cadí la Seu, Bernat Canut, no podia ocultar la satisfacció perquè, segons la seua opinió, “vam ser molt superiors al Campus Promete”. Tanmateix, expressava el desig que es mantingui aquest esperit guanyador de cara als durs compromisos que s’atansen, aquest dissabte a casa amb el Perfumerías Avenida i la setmana que ve a l’EuroCup a la pista del Landes francès. “Vull que fem passos endavant i siguem competitius. Arribarà la derrota, però el més important i el que vull és que mantinguem la mentalitat guanyadora”, va assenyalar.