SEGRE

BÀSQUET EUROCUP FEMENINA

Cita del Cadí amb la història

El conjunt de l’Alt Urgell debuta avui a Europa amb la visita a la pista del Landes, finalista de quarts a la Lliga francesa || Bernat Canut té el dubte de Laura Peña, que no va jugar contra el Perfumerías

Les jugadores del Cadí la Seu es van exercitar ahir a les instal·lacions de l’Espace François Miterrand de la ciutat de Mont-de-Marsan.

Les jugadores del Cadí la Seu es van exercitar ahir a les instal·lacions de l’Espace François Miterrand de la ciutat de Mont-de-Marsan.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Cadí té avui (20.00 h) una cita històrica, ja que 54 anys després de la seua fundació disputa el primer partit d’una competició europea. Visita la pista del Basket Landes en la primera jornada de l’EuroCup Femenina, en què a la fase regular també tindrà com a rivals dos conjunts hongaresos, el DVTK Miskolc i el Peacs Pécs.

Després d’encaixar la primera derrota a la Lliga Femenina diumenge davant del Perfumerías Avenida (37-73), les de l’Alt Urgell afronten amb molta il·lusió la seua primera experiència europea, que tindrà lloc a la ciutat de Mont-de-Marsan. L’expedició lleidatana va viatjar ahir amb tots els seus efectius, encara que el tècnic Bernat Canut tindrà el dubte de la base barcelonina Laura Peña, que es va fer un esquinç de turmell durant un entrenament i no va disputar el partit de diumenge. Canut va assenyalar ahir que “tenim moltes ganes de començar aquesta competició europea, ens fa molta il·lusió. A més, necessitem recuperar-nos de la derrota de diumenge al Palau i esperem ser competitives. Cal gaudir del moment, ja que la pista del Landes és una de les més boniques de l’EuroCup i amb el millor ambient de bàsquet”, va afegir en relació amb un duel històric transmès en directe per Esport3. El rival d’avui és quart a la Lliga i la temporada passada va arribar als quarts al play-off pel títol, quan va caure davant del subcampió Montpeller. El club de Nova Aquitània ha fet una profunda remodelació de la plantilla, incorporant jugadores amb experiència com Ana Suárez, ex del Sedis, i Celine Dumerc, base internacional de 37 anys, amenaces des del perímetre. A més, les franceses destaquen pel seu físic, amb diverses jugadores per sobre dels 1,90 metres, com la canadenca Katherine Plouffe i la francesa Sirine Mehadji. Una altra jugadora canadenca, Miranda Ayim, i Aby Gaye, són els sostres de les franceses, habituals en aquesta competició. La temporada passada, el Landes va acabar segon al seu grup de la fase regular, darrere de les compatriotes del Tarbes, i va caure a la primera eliminatòria amb el Reyer Venezia. A la Lliga, el rival d’avui del Cadí la Seu té el mateix balanç que les lleidatanes, amb dos victòries i una única derrota, que va patir també a la tercera i última jornada davant del Bourges.

Cinquè equip lleidatà en competicions europees

El Cadí la Seu es convertirà avui en el cinquè equip lleidatà que debuta en una competició europea, després del Lleida Bàsquet, Lleida Llista, CTT Borges i CTT Balaguer. El primer esport que es va estrenar a Europa va ser el bàsquet. El Lleida Bàsquet va debutar a la ULEB Cup el 15 d’octubre del 2002, amb una derrota a la pista del Varese (87-78). El club també va disputar la mateixa competició la següent temporada. L’hoquei patins va prendre el relleu un mes després. El Llista va jugar el seu primer partit a la CERS Cup el 31 de novembre del 2002, enfrontant-se al Walsum alemany a Duisburg, amb victòria per 3-7. Els llistats han disputat la competició quatre vegades més i han estat campions les dos últimes temporades. Per la seua part, el CTT Borges va debutar a l’ETTU Cup el 8 de setembre del 2007 a Sèrbia, enfrontant-se al Ponta do Pargo portuguès (3-0). Finalment, el CTT Balaguer va obrir la participació a l’ETTU el 25 d’octubre del 2014, enfrontant-se al Tagmet rus, amb el qual va perdre per 3-2.

tracking