SEGRE

MOTOCICLISME GRAN PREMI DEL JAPÓ

Marc es treu l'espina

El pilot lleidatà firma la primera ‘pole’ a Motegi en MotoGP || Àlex Màrquez aconsegueix una ‘salvada’ brutal i buscar la victòria des de la quarta posició

Marc mostra el casc que ha estrenat per a la prova nipona.

Marc mostra el casc que ha estrenat per a la prova nipona.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Màrquez, ja proclamat campió del món de MotoGP, va aconseguir ahir en el Gran Premi del Japó la pole en l’únic circuit que se li resistia, mentre que el seu germà Àlex, que va firmar una salvada brutal, buscarà atansar-se al títol de Moto2 des de la quarta plaça.

Marc, que suma deu pole positions aquesta temporada i 62 en MotoGP, no havia aconseguit ser mai el més ràpid de la categoria al circuit nipó –ho va ser en 125 el 2010 i en Moto2 el 2011–, l’únic de l’actual calendari en el qual no havia aconseguit aquesta fita esportiva, que des d’ahir ja està superat. I això que no ho va tenir gens fàcil, ja que els pilots de Yamaha van evidenciar novament trobar-se en un bon moment de forma al copar les tres següents posicions de la formació de sortida, amb l’italià Franco Morbidelli, el francès Fabio Quartararo i el gironí Maverick Viñales, a excepció del també italià Valentino Rossi, que va acabar desè.

El pilot de Cervera va dominar la segona classificació de principi a final, amb tres voltes ràpides consecutives que en alguns moments li van permetre mantenir una diferència preocupant respecte als seus rivals, encara que al final acabés reduïda a poc més d’una dècima de segon respecte a Morbidelli. Per contra, els qui semblen tenir força més problemes dels previstos són els pilots oficials de Ducati, en particular Andrea Dovizioso, que es va haver de conformar amb la setena posició, amb Danilo Petrucci darrere seu i tots dos superats per l’australià Jack Miller (Ducati Desmosedici GP19), sisè.

En Moto2, Luca Marini (Kalex) va guanyar la partida als dos pilots del FlexBox, el mallorquí Augusto Fernández i l’italià Lorenzo Baldassarri, per endur-se la seua primera pole de la temporada, tot en una sessió marcada per les condicions mixtes i en la qual el líder, Àlex Màrquez, va salvar un dia que podia haver acabat malament. El de Cervera, que domina el campionat amb quaranta punts d’avantatge sobre Fernández, va rescabalar-se d’una caiguda pràcticament segura després d’un high-sided, quedant-se en un lateral de la moto i lliscant dempeus sobre la pista mullada durant diversos metres per finalment parar-la i tornar-hi a pujar. La seua habilitat li va permetre assegurar-se la quarta posició de sortida.

En la categoria de Moto3 el més ràpid va ser l’italià Niccolò Antonelli, amb el valencià Arón Canet vuitè.

Àlex: “Estic content per haver sortit il·lès” “Des de la moto, en un primer moment, no ha estat tan divertit com podia semblar en televisió, però una vegada he vist que l’havia salvat i que l’equip reia, m’he sentit content i afortunat per haver aconseguit una salvada així i sobretot per haver sortit il·lès. Ha estat una de les bones i a més ha quedat molt ben gravada! Es pot veure des de tots els angles!”, va dir Àlex sobre l’incident. El seu germà Marc va dir que “aconseguir la meua primera pole a Motegi de MotoGP és fantàstic”.

Marc mostra el casc que ha estrenat per a la prova nipona.

Marc mostra el casc que ha estrenat per a la prova nipona.REPSOL MEDIA

tracking