De Jong dóna la victòria

Els andalusos s’enfilen a la sisena plaça

L’holandès De Jong celebra el gol amb què va donar el triomf al Sevilla.

L’holandès De Jong celebra el gol amb què va donar el triomf al Sevilla.EFE

El Sevilla va guanyar per 1-0 el Llevant i es consolida a la part alta de la classificació, al situar-se sisè, igualat amb el quart i el cinquè, amb el primer gol com a sevillista de l’holandès Luuk de Jong, qüestionat fins ara per la falta d’encert a l’àrea, en un xoc en el qual els granotes, poc ofensius, es van desinflar al final.

Els sevillistes van aconseguir una treballada victòria davant d’un Llevant ordenat i que va patir de més poder per sortir en atac, sobretot en una segona meitat que els andalusos van dominar de principi a final i va tenir nombroses ocasions, encara que al final només van encertar per mitjà de De Jong, que va acabar amb la seua sequera amb un gol de cap a cinc minuts de la conclusió, per premiar els mèrits del seu equip.

En el primer dels seus tres xocs seguits a casa (Llevant, Dudelange i Getafe) dins d’una sèrie de set en 22 dies, Julen Lopetegui va introduir canvis a l’onze sevillista amb el central gal Jules Koundé pel lusità Daniel Carriço, lesionat d’última hora, i sobretot el mexicà Chicharito Hernández per primera vegada titular en Lliga per l’holandès Luuk de Jong, negat davant del gol.

El Sevilla no aconseguia imposar-se a un ordenat Llevant. Movia i movia la pilota, es va apropiar per complet el joc i va embotellar a la seua àrea el Llevant, però li va faltar resolució a prop de l’àrea.

Amo i senyor del partit en tota la segona meitat, va trobar el premi a la seua insistència a cinc minuts del final del matx al rematar de cap De Jong una precisa centrada de Jesús Navas i donar al seu equip tres valuosos punts amb el primer gol com a sevillista, una renda que ja va aguantar fins al final per aconseguir un treballat triomf.