Un Cadí demolidor

Firma la segona victòria en quatre dies i de nou per un marcador per sobre dels 90 punts || Les de Canut van sentenciar el duel en un primer quart delicat de 29-9

La del planter Anna Palma va gaudir ahir de més protagonisme.

La del planter Anna Palma va gaudir ahir de més protagonisme.AGUSTÍ PEÑA

El Cadí la Seu va firmar ahir un nou festival ofensiu (91-50), aquesta vegada a la Lliga, per desarborar un Al-Qázeres que arribava empatat a victòries amb les urgellenques després d’igualar la millor arrancada de la història. Però se’ls va acabar la ratxa, en un Palau entregat que va viure la segona victòria en quatre dies, i les dos per un marcador superior als 90 punts. Si dimecres donava compte del líder del seu grup de l’Eurocup, l’Aluinvent DVTK Miskolc hongarès, al qual va escombrar per 22 punts de diferència (94-72), ahir les de Bernat Canut van passar literalment per sobre de les extremenyes, que van caure per 41 punts (91-50), tot un rècord.

El Cadí va confirmar ahir que sap fer autocrítica i aprendre dels errors. Després de quatre partits en què un mal inici els havia condemnat a la derrota en tres, especialment davant de Perfumerías Avenida i Gernika, tots dos amb correctius importants, les urgellenques van oferir ahir tot un festival de concentració i intensitat des del primer segon. No s’havia arribat encara als tres minuts de joc que el tècnic rival ja va haver de parar el partit després d’un parcial inicial 10-0, amb set punts de Yurena Díaz i un triple de Wiese. Va contestar Simms amb una altra cistella de tres, però la nord-americana del Cadí va replicar immediatament amb un altre triple. Bahí i Nogic també es van sumar a la festa triplista per tancar un primer quart de manual (29-9).

Les urgellenques endossen 57 punts a les extremenyes al primer temps per només 21 d’encaixats

La situació no va variar en el segon assalt, que va començar igual que el primer, amb un parcial de 10-0 (39-9) que va obligar Ricardo Nuno a aturar de nou l’encontre. Però ni així va poder canviar la decoració el tècnic portuguès. I és que el Cadí no va treure el peu de l’accelerador i va anar incrementant la renda sense parar. Dos triples de Nogic i un altre d’Ariadna Pujol van ajudar a situar els 35 punts de renda al lluminós (51-13), que a un minut del descans va reflectir la màxima, 40 (56-16), coincidint amb un triple de Yurena Díaz, que ahir va tenir més minuts de descans.

A la represa, l’Al-Qázeres va apujar diversos punts la defensa i es va emportar el tercer parcial, davant d’un Cadí que, com és lògic, va abaixar una mica la intensitat. Però Canut en volia més i va tornar a endollar les seues per tornar a firmar un últim quart que els va permetre assolir la màxima renda en tot el duel, els 41 punts que va reflectir el marcador final (91-50). El tècnic va poder dosificar les jugadores i fins i tot va fer debutar la júnior local Sònia Garcia, que va disputar els primers minuts a la Lliga Femenina.

El preparador també va aprofitar per realitzar rotacions “perquè és una temporada molt carregada i cal dosificar els esforços. També ha servit perquè jugadores que no havien començat bé guanyessin en confiança, com Irati [Etxarri]”, va afegir.