SEGRE

MOTOCICLISME GRAN PREMI DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Lorenzo es retira i Àlex podria suplir-lo a Honda

És un dels candidats per formar tàndem a MotoGP amb el seu germà Marc

Jorge Lorenzo abraça un membre del seu equip després d’anunciar que deixa el Mundial de MotoGP.

Jorge Lorenzo abraça un membre del seu equip després d’anunciar que deixa el Mundial de MotoGP.EDUARD MANZANA/CIRCUIT RICARDO TORNO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alberto Puig, director del Repsol Honda, no va descartar ahir que el lleidatà Àlex Márquez sigui el substitut de Jorge Lorenzo a l’equip a l’anunciar el balear que es retira de la competició després del GP de la Comunitat Valenciana. Malgrat que tots els rumors apunten a Johann Zarco, que ara pilota l’Honda de Takaaki Nakagami al l’LCR Team, Puig no va tancar la porta a Àlex, encara que el de Cervera té contracte per a la temporada vinent amb l’Estrella Galicia 0,0 Marc VDS de Moto2. “Àlex Márquez és tot un bicampió, per descomptat, i cal valorar-lo pel que és, pel que ha aconseguit i com ho ha aconseguit, no per ser el germà de Marc”, va assenyalar Puig sobre el futur del campió de Moto2. “És evident que Honda està obligada a observar qualsevol campió de qualsevol categoria. Sospesem diverses opcions per substituir Jorge i l’opció d’Àlex, que es basa en els seus mèrits, és una cosa que Honda ha de valorar. No tenim pressa per decidir”, va afegir.

Lorenzo va assegurar ahir que el motiu de la retirada és la falta de motivació i no poder guanyar a curt termini i va deixar clar el seu sentiment d’haver fallat a Honda. “Sempre he cregut que hi ha quatre dies que són importants per a la vida d’un pilot. Quan debutes al Mundial, quan guanyes la teua primera carrera, quan guanyes el teu primer Mundial, una cosa que no tots poden aconseguir i que jo i molts hem aconseguit, i el quart és quan anuncies la teua retirada. Aquest dia ha arribat per a mi i sóc aquí per anunciar que aquest diumenge serà la meua última carrera a MotoGP”, va assenyalar el balear. “M’encanta pilotar, la competició, aquest esport, però per damunt de tot m’encanta guanyar i em vaig adonar que això ja no era possible, almenys a curt termini amb Honda. Així que en aquesta fase de la meua carrera era impossible mantenir una motivació que ja no tinc”, va afegir. “Ho sento molt per Honda, especialment per Alberto, que ha estat el que m’ha ofert aquesta oportunitat. Recordo molt bé aquell dia en els tests de Montmeló, en una de les primeres reunions que vaig tenir amb ell, i vam començar a parlar del meu pas a Honda i li vaig dir que no cometia un error, que no ho lamentaria. Però l’he defraudat a ell i a Honda”, es va sincerar Lorenzo, guanyador de tres títols de MotoGP (2010, 2012 i 2015).

“Amb un títol mundial, jo el veig preparat per a tot”

Marc Márquez va assenyalar ahir que l’adéu de Jorge Lorenzo és una sorpresa i va advertir que Honda ha de pensar “en un pilot amb més experiència o donar una oportunitat a un jove” com el seu germà Àlex.

“No depèn de mi. No influiré ni d’un costat ni de l’altre. Però havent cremat l’etapa de Moto2 amb un títol mundial, jo personalment el veig preparat per a tot. Després és una decisió personal d’ell i esportivament és Honda qui pren les decisions”, va dir el campió de MotoGP.

“Està clar que amb la retirada de Lorenzo queda una moto lliure, una moto important, l’HRC de fàbrica. La notícia ha agafat per sorpresa tothom, inclosa Honda, ara cal posar-se a treballar, veure quina estratègia volen, si un pilot amb més experiència o donar l’oportunitat a un jove amb projecció i, lògicament, dins d’aquests joves hi ha el campió del món de Moto2. No és cap secret”, va afegir el lleidatà.

Sobre l’última carrera de la temporada, Márquez va assenyalar que “volem acabar la temporada de la manera adequada abans d’arromangar-nos per a la temporada del 2020 i ens batrem amb les Ducati de Dovizioso i Petrucci pel campionat per equips. Intentarem disfrutar de l’últim cap de setmana de carreres”. El Mission Winnow Ducati avantatja en només dos punts el Repsol Honda Team.

tracking