SEGRE

NATACIÓ COMPETICIÓ

Paula Juste, or a l'Estatal i bitllet a l'Europeu

Emma Carrasco, millor marca de 14 anys

Paula Juste, ahir amb la medalla d’or aconseguida a l’Estatal.

Paula Juste, ahir amb la medalla d’or aconseguida a l’Estatal.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La lleidatana Paula Juste (CN Lleida) va aconseguir ahir la medalla d’or en els Campionats d’Espanya d’Hivern de natació en piscina curta (25 metres) a l’imposar-se a la final dels 400 lliure amb un temps de 4:05.36. Aquest crono, que és marca personal, li permet, a més, aconseguir el bitllet per a l’Europeu de Glasgow que tindrà lloc entre el 4 i el 8 de desembre vinents. La van acompanyar al podi Ainhoa Campabadal (CN Caldes) amb 4:07.64 i África Zamorano (CN Sant Andreu) amb 4:08.43.

Juste ja va passar a la final amb el millor crono, 4:07.25, que era també marca personal després de rebaixar els 4:07.64 que tenia des de feia un any. La júnior del CN Lleida va aconseguir el segon millor registre espanyol de la temporada després dels 4:04.10 de l’absent Mireia Belmonte el mes passat de l’etapa de l’ISL que es va disputar a Budapest. La nadadora lleidatana forma part d’un programa de joves promeses amb vista als Jocs de Tòquio 2020, cita a la qual arribaria amb 17 anys i a la llista de la qual hi ha un altre lleidatà, Ferran Julià. En els últims mesos han participat en diverses concentracions, sobretot al Centre d’Alt Rendiment de Sierra Nevada. Precisament, Ferran Julià (Mediterrani) també va competir ahir a l’Estatal i es va classificar sisè a la final dels 1.500 metres lliure.

Per la seua part, Emma Carrasco (CE Inef Lleida), va obtenir la millor marca nacional en els 100 metres estils amb un temps de 1:04.20. Val a destacar que el rècord anterior d’aquesta edat a la prova era d’1:04.51 i datava de l’any 2009.

tracking