SEGRE

DEPORTES_LUNES

Marc i Àlex Márquez, germans i ara rivals

Honda ja ha decidit que Àlex Màrquez sigui l’any que ve el company de Marc i avui ho farà oficial || El campió de Moto2 ja ha firmat per una temporada i demà provarà la moto

Àlex i Marc Márquez posen al costat de l’italià Lorenzo Dalla Porta a la foto de final de temporada com a campions del món del 2019.

Àlex i Marc Márquez posen al costat de l’italià Lorenzo Dalla Porta a la foto de final de temporada com a campions del món del 2019.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc i Àlex Màrquez seran companys la temporada que ve al mateix equip, el Repsol Honda. Així ho van decidir ahir els responsables de l’esquadra nipona, que finalment s’han decantat pel nou campió de Moto2, que heretarà la moto de Jorge Lorenzo en detriment del francès Johann Zarco i el britànic Cal Crutchlow, que també optava a la plaça.

Segons van assenyalar alguns mitjans, la pujada del lleidatà comportarà que l’equip LCR Cecchinello es quedi com està per al curs 2020, amb Cruthlow i el japonès Nakagami, mentre que Zarco baixarà a Moto2, categoria en la qual ja va ser bicampió, per ocupar precisament el lloc d’Àlex a l’Estrella Galicia Marc VDS.

Marc i Àlex van rebre ahir les medalles de campió a la gala de final de temporada a València

El petit dels Márquez ja ha firmat contracte per una temporada i demà, al test oficial que se celebrarà al circuit de Xest, pujarà per segona vegada a una MotoGP –la primera ocasió va ser el 2014 com a premi pel títol de Moto3–, tot i que aquesta vegada ja serà per quedar-s’hi i rivalitzar, des de ja, amb el seu germà.

Només falta saber quan es farà l’anunci oficial, encara que tot apunta que serà avui. La raó per la qual no es va fer ahir va ser que Honda no volia comunicar-ho per no eclipsar l’emotiu comiat de Jorge Lorenzo.

A l’acabar el gran premi, Marc treia pilotes fora quan se li preguntava per la possibilitat, cada vegada més real, que el seu germà fos el seu company de box l’any que ve. “No hi ha res fet, la gent parla molt. Jo m’he centrat en el meu gran premi, aquesta cursa era important. Sé que Emili [Alzamora], el meu germà i Honda hi han estat treballant, però no ho sé. Jo sé que hi havia tres noms i aquesta és l’última informació que he tingut. M’he centrat a fer la meua perquè el campionat d’equips era important per a Repsol”, va assenyalar després de creuar la meta.

A més, el de Cervera va lamentar que el seu company Jorge Lorenzo, tretzè a Xest, no s’hauria pogut acomiadar del Mundial amb un bon any. “Jorge no es mereix aquest any com la seua retirada, no demostra el que ha estat per al motociclisme espanyol i el que ha estat la seua carrera esportiva. Ha patit molt, la decisió que va prendre té molt valor, representa un veritable campió; quan veus que no et surt, no té sentit. Li desitjo el millor per al seu futur”, va subratllar.

En relació amb la carrera, Marc es va mostrar “molt content” de poder acabar l’any “d’aquesta manera”. “Ha estat un any increïble, molt difícil d’igualar i de millorar; tot l’equip ha treballat molt bé. És la cirereta poder aconseguir el títol d’equips, tot el Repsol Honda s’ho mereixia”, va assenyalar en aquest sentit.

Àlex, per la seua banda, va reconèixer que, amb els rumors sobre el seu pas a Honda, “no és fàcil. Crec que és més difícil aquesta situació que jugant-te un títol. I més estant en un gran premi de casa. No és fàcil anar pel pàdoc i que tothom et pregunti”, va apuntar el futur pilot de MotoGP.

Àlex i Marc Márquez posen al costat de l’italià Lorenzo Dalla Porta a la foto de final de temporada com a campions del món del 2019.

Àlex i Marc Márquez posen al costat de l’italià Lorenzo Dalla Porta a la foto de final de temporada com a campions del món del 2019.EUROPA PRESS

tracking