SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Pancarta reivindicativa de Tsunami al clàssic

Amb el lema “Spain, Sit and Talk”, demana a Barça i Madrid que la permetin

Luis Suárez, Messi, Busquets i Piqué al darrere ahir durant l’entrenament de la plantilla.

Luis Suárez, Messi, Busquets i Piqué al darrere ahir durant l’entrenament de la plantilla.FCB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma Tsunami Democràtic va emetre ahir un nou comunicat en el qual torna a posar en el punt de mira el clàssic del futbol espanyol, que s’ha de celebrar el pròxim 18 de desembre al Camp Nou. L’entitat independentista proposa als dos clubs, FC Barcelona i Reial Madrid, que durant l’encontre “permetin fer visible, a les grades i al camp” una pancarta amb el lema “Spain, Sit and Talk” (“Espanya, seu i parla”).

Tsunami Democràtic considera que el plantejament “respecta el lliure desenvolupament” del partit i, alhora, dóna visibilitat a “la situació d’excepcionalitat” que, segons el seu parer, es viu a Catalunya. El lema, manté el comunicat, permet exigir “diàleg” per acabar amb “la situació d’exclusió i segregació política” que, segons el parer d’aquesta plataforma, “pateix una part majoritària de la població catalana”.

“Vaig dir que algun dia dormo 4 o 5 hores, però els dies de partit, 10 hores i dos més de migdiada”

El text fa referència “als presos i exiliats polítics i a la limitació de llibertats” que s’està produint a Espanya: “Aquesta persecució pren moltes formes: des de presos polítics a decrets llei que suprimeixen drets fonamentals i la separació de poders, fins, evidentment, a violència policial.”

El partit s’hauria d’haver celebrat el 26 d’octubre passat però la situació de tensió a Catalunya per les protestes contra la sentència del procés van portar les autoritats futbolístiques a ajornar el partit al mes de desembre, malgrat que els clubs volien jugar.

Luis Suárez, Messi, Busquets i Piqué al darrere ahir durant l’entrenament de la plantilla.

Luis Suárez, Messi, Busquets i Piqué al darrere ahir durant l’entrenament de la plantilla.FCB

tracking