BÀSQUET LLIGA ACB

Triomf amb conflictes

El Barça venç a la pista del Múrcia gràcies a un parcial de 0-15 a l’últim quart || Sito Alonso, entrenador local, va acabar expulsat amb dos tècniques

Brandon Davies evita que Kevin Tomba anoti per al Múrcia.

Brandon Davies evita que Kevin Tomba anoti per al Múrcia.EFE/MARCIAL GUILLÉN

El Barça va aconseguir ahir una victòria treballada amb un Múrcia que es va enfonsar durant els últims compassos amb el tècnic, Sito Alonso, fora de la banqueta al ser expulsat i un parcial de 0-15 que va ser determinant. La crida a tornar a l’ordre de Pesic després del 7-1 inicial va fer efecte i un parcial de 4-14 va obligar aquest cop Alonso a aturar el duel. L’UCAM va frenar la tendència encara que el primer quart va acabar amb el 18-19. Malgrat els 13 punts de Mirotic, el Barça es va retirar al vestidor en l’intermedi 9 punts avall (41-32). El tercer quart va ser d’intercanvi de cistelles i els de Sito Alonso van arribar a tenir 12 punts d’avantatge (52-40). En aquell moment de conflicte per als blaugranes, Tomic va sortir al rescat dels seus (56-52). Eddie es va carregar l’equip a l’esquena i els seus triples van donar aire al Múrcia (64-55), tot i que el xoc seguia molt obert amb l’últim quart per disputar. Del festival anotador d’aquells 10 minuts es va passar a un joc molt més travat i el Barça es va espavilar millor en aquest tipus de joc per atansar-se (70-68). El duel es va tensar molt, Sito Alonso va ser expulsat amb dos tècniques a 5:41 per al final i el Barça en va treure profit per manar de nou molts minuts després amb Kuric acaparant el protagonisme. Del 75-69 es va passar al 75-84 amb un parcial de 0-15 en el moment de la veritat, en què semblava que a l’UCAM se li havia acabat la gasolina quan el més normal és que hagués passat el contrari, ja que el Barça venia de disputar dos partits de l’Eurolliga dimecres i divendres. Amb tot, els granes no havien dit la darrera paraula i van convertir el 76-86 en el 83-86, ja amb Brandon Davies eliminat, i bola per empatar. Però Larentzakis va fallar el triple i un tir lliure de Delaney va tancar el duel, amb una xiulada tremenda al trio arbitral i ovació tot i perdre per al conjunt local.

la seu d’urgell

El Cadí encara la setmana clau per a l’accés a la següent fase de l’EuroCup Femenina després de la inesperada derrota de dissabte contra el Bembibre (69-61). Les lleidatanes es jugaran el pas a la pista del Miskolc hongarès, en un partit que es disputarà dimecres a les 18.30 (Esport3). La victòria donaria a l’equip de Bernat Canut la classificació, mentre que en cas de derrota dependrà de l’average, després del 94-72 del duel disputat al Palau.

Per la seua part, el Força Lleida ha començat a preparar el partit vital de divendres (21.00) a la pista del Penyes Osca. L’equip de Jorge Serna, després de quatre derrotes consecutives, haurà de reaccionar contra un rival que tampoc passa per un bon moment de forma. Finalment, l’Ilerdauto Nissan Pardinyes iniciarà la segona volta de la competició dissabte (20.45) a la pista del filial del Barcelona. El conjunt de Gerard Encuentra és penúltim després de la derrota a la pista de La Roda, on va tenir opcions d’emportar-se el triomf.