El Cadí s'encalla

Perd al Palau contra el València i encaixa la tercera derrota consecutiva, que li impedeix créixer a la classificació || El físic i la qualitat de les visitants decideixen el partit

Tinara Moore llança a cistella davant de la txeca Julia Reisingerova, amb qui va mantenir un intens duel.AGUSTÍ PEÑA

El Cadí no va poder ahir amb la qualitat del València i va encaixar la tercera derrota consecutiva, que li impedeix ascendir llocs a la classificació i fer un pas endavant a la Copa (51-66). Tot i plantar cara a la primera meitat, les de Bernat Canut van acabar cedint a la segona part, fruit de massa imprecisions. L’inici del duel va donar pas a uns primers minuts de domini visitant (5-11), tot i que gràcies a Moore el Cadí no va perdre de vista el València i va aconseguir acabar l’acte inicial amb només tres punts de desavantatge. Les visitants van amenaçar de nou d’escapar-se a l’inici del segon parcial, però gràcies a la bona circulació de pilota el Cadí va aconseguir empatar (17-17). Tanmateix, les valencianes van continuar fent gala del seu encert i van prendre una primera renda còmoda de 8 punts (19-27). Nova reacció lleidatana i temps de Rubén Burgos, que no acabava de veure clar com superar la defensa local. Gómez i Reisingerova van mantenir a ratlla el Cadí, que va veure com les aspirants al títol se n’anaven al descans amb 5 punts de diferència (29-34). L’equip de Canut va tornar dels vestidors amb la seua millor versió i va aconseguir un parcial de 7-0. Però Abalde va posar fi al moment dolç de les locals i Anna Gómez i Casas, amb dos triples, van segellar un parcial de 0-8. Canut va aturar el partit (36-42). El Cadí va començar a notar el cansament del duel europeu i va sobreviure gràcies a Moore, amb molt treball sota els cèrcols, lluitant amb Reisingerova. Una cistella de la txeca va establir una nova màxima diferència de 10 punts, tot i que Moore, des de la línia de tirs lliures, la va deixar en 9 abans d’entrar als últims deu minuts (41-50). Un triple de Peña va ser l’únic botí que va obtenir el Cadí durant els primers cinc minuts de l’últim quart i Canut, desesperat davant de tanta individualitat, es va veure obligat a demanar temps mort amb el 44-55. Amb tot, les valencianes van sentenciar el duel amb una nova cistella de Reisingerova i un triple de Casas que va emmudir el Palau (44-60).

Els 16 punts de desavantatge ja eren insalvables per al conjunt de l’Alt Urgell, que va seguir lluitant recolzant-se en Moore. Finalment, el València es va assegurar un nou triomf i va deixar el Cadí estancat a la zona mitjana de la classificació amb sis victòries després d’onze jornades.

“Hem xocat amb un gran València. Hem estat bé defensivament, especialment a la primera meitat, però ofensivament no hem pogut estar a un bon nivell. La segona meitat se’ns ha fet costeruda, perquè ens ha costat molt en atac”, va afegir Canut.

Sobre el joc de l’equip, l’entrenador lleidatà va manifestar que “hem estat una mica cohibides a l’hora d’atacar, amb massa individualitats. Hem d’aprendre a ser molt més transversals, més generoses, repartir-nos més la pilota per poder fer front a aquest tipus de partits”, va afegir Canut després de la derrota davant les valencianes al Palau d’Esports.

“Hem de ser més generoses i passar-nos més la pilota” Bernat Canut, tècnic del Cadí la Seu, va manifestar després del partit que el seu equip havia competit bé contra el València, però que les jugadores havien de ser molt més generoses i moure la pilota durant els partits.