SEGRE

FUTBOL TRIBUNALS

Absolts trenta-sis acusats de manipular el Llevant-Saragossa

Dos exdirectius del club aragonès, únics condemnats per falsedat documental

Els acusats van rebre ahir l’absolució al jutjat penal número 7 de València.

Els acusats van rebre ahir l’absolució al jutjat penal número 7 de València.JORGE GIL/EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge va absoldre ahir els 36 futbolistes acusats d’un delicte de corrupció esportiva per una suposada manipulació del Llevant-Saragossa de la temporada 2010-11, al considerar que no està provat que un transvasament d’1,7 milions d’euros del club aragonès estigués destinat als jugadors. Sí que va condemnar a un any i tres mesos de presó Agapito Iglesias, expresident del Saragossa, i Javier Porquera, exdirector financer del club, per falsedat documental vinculada al moviment d’aquests diners, que els dos van treure de l’entitat davant de la imminent entrada en concurs de creditors.

La sentència admet que els moviments en els comptes dels jugadors del Llevant són un indici que permet sostenir l’acusació, però entén que no resulten suficients per ser una prova del frau esportiu. Explica que les tesis de les acusacions es basen en el testimoni del denunciant, l’actual president de la Lliga, Javier Tebas, l’informe estadístic d’aquesta entitat sobre el partit i l’informe de l’Agència Tributària que apuntava a un descens de les extraccions de diners en efectiu i de pagament amb targeta dels jugadors del Llevant. La sentència desacredita la informació del confident de Tebas, entre altres coses perquè parlava de Javier Paredes com a capità del Saragossa i no ho era.

Després de conèixer la sentència, la Lliga va manifestar el “més profund respecte amb les resolucions dels Tribunals de Justícia” i va anunciar que continuarà lluitant “contra qualsevol possible adulteració de les seues competicions”. L’excapità del Llevant Sergio Ballesteros, un dels acusats per la presumpta manipulació, va manifestar a la sortida del jutjat que el president de la Lliga “ha fet mal a molta gent” amb la denúncia que va presentar el març del 2013. “Per exercir un càrrec amb tanta responsabilitat com el que té cal mesurar molt les paraules. Ha estat 5 anys fent declaracions de tot tipus, ha fet molt mal a molta gent. És el que tenim ara i amb això ha de funcionar el futbol espanyol”, va afegir. Javier Aguirre, llavors tècnic de l’equip aragonès, va mostrar satisfacció després d’anunciar-se la seua absolució. “Estic content per mi i per la meua família, sempre he confiat en la justícia”, va dir.

tracking