SEGRE

BÀSQUET LEB OR

Aranzana dirigirà el Força Lleida

El club va arribar ahir a un principi d’acord amb el tècnic val·lisoletà, amb experiència a l’ACB i LEB Or, pendent només de la firma del contracte || Es faria càrrec de l’equip a partir de dissabte

Gustavo Aranzana, durant un partit al capdavant del Corunya de la temporada passada.

Gustavo Aranzana, durant un partit al capdavant del Corunya de la temporada passada.BÁSQUET CORUÑA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Força Lleida s’ha decantat finalment per l’experimentat Gustavo Aranzana per cobrir la vacant a la banqueta deixada per Jorge Serna, cessat fa just una setmana després de la derrota soferta a casa davant l’Oviedo, la sisena consecutiva, rècord històric de l’entitat. El tècnic val·lisoletà, de 61 anys, va arribar ahir a la tarda a un principi acord amb el club lleidatà pendent només de la firma del contracte, que serà pel que resta de temporada i una més d’opcional en funció de la classificació que aconsegueixi l’equip.

És molt possible que demà ja vegi en directe el partit que l’ICG Força Lleida jugarà a la pista del Canoe, si bé la direcció tècnica la portarà, com ja va fer divendres passat davant del Marín, Jordi Guàrdia, que després seguirà com el seu ajudant. Està previst que a partir de dissabte ja es faci càrrec de l’equip i sigui presentat oficialment dilluns vinent.

El tècnic lleidatà, que ja va debutar contra el Marín pel cessament de Serna, dirigirà l’equip demà a Madrid

Aranzana era un dels tres noms que estudiava el Força Lleida per dirigir a l’equip, juntament amb l’asturià Arturo Álvarez i el gallec Antonio Pérez, descartats tots dos perquè exigien almenys una temporada més garantida. El tècnic val·lisoletà atresora una llarga trajectòria en el bàsquet espanyol, tant a la LEB Or com a l’ACB, categoria en la qual és el setè entrenador amb més partits dirigits, 584.

En els seus gairebé 40 anys en el bàsquet professional ha dirigit en ACB el Valladolid, Lleó –en dos etapes diferents–, Caja San Fernando i Tenerife, si bé als dos primers també els va entrenar a la LEB Or, aconseguint fins a dos ascensos amb el quadre lleonès. A la divisió de plata del bàsquet espanyol també ha estat al capdavant del Càceres, durant tres temporades seguides (2009-2012), i del Corunya, el qual va dirigir les dos últimes campanyes, la 2017-2018 i 2018-2019, classificant l’equip gallec al lloc vuitè i dotzè, respectivament.

També ha entrenat a la Lliga veneçolana (2013-2014) i diferents seleccions nacionals de base, a més de ser tècnic ajudant de Javier Imbroda a l’equip absolut durant l’Europeu de Turquia 2001, en el qual es va penjar la medalla de bronze amb un equip liderat ja per Pau Gasol, que llavors acabava de ser elegit número 3 del draft de l’NBA, i en l’equip del qual també figuraven Juan Carlos Navarro, Felipe Reyes i Raúl López, entre altres.

També va participar als Jocs de Sydney 2000, en els quals va aconseguir el diploma olímpic, i va conquerir el subcampionat d’Europa sub-22 a Istanbul i Turquia 1996, i la medalla de bronze sub-20 a l’Europeu de Riga i Letònia 2008 i de Rodes (Grècia) 2009.

El club espera tancar ben aviat la sortida de Carey Resolta ja la contractació de l’entrenador, el Força Lleida intensificarà ara les negociacions per tancar la rescissió de contracte de Mike Carey, que actualment segueix oficialment lesionat a les cervicals, encara que de tots és sabut que no entra en els plans del tècnic Jordi Guàrdia, com tampoc anteriorment de Jorge Serna. La sortida de l’aler bahamià, que no ha acabat d’adaptar-se ni a l’equip lleidatà ni a la Lliga, permetrà al club reforçar la seua línia exterior amb un jugador de referència i amb bons dots anotadors. Amb l’arribada prevista d’Aranzana es començarà a treballar en el perfil idoni.

tracking