SEGRE

POLIESPORTIU ACTIVITATS

“L'esport no té gènere”

Les dones esportistes reivindiquen la seua importància i reclamen visibilitat en els mitjans || Lleida acull la I Jornada sobre Comunicació, Dona i Esport

Alguns dels participants, ahir, en la jornada sobre Comunicació, Dona i Esport.

Alguns dels participants, ahir, en la jornada sobre Comunicació, Dona i Esport.ARES JUCLÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Olímpiques com la ciclista Dori Ruano –diploma olímpic a Sydney 2000– o la gimnasta Lourdes Mohedano –plata a Rio 2016–, periodistes i una àmplia representació d’esportistes lleidatanes van reivindicar ahir la importància de la dona en l’esport i van reclamar una visibilitat més gran en els mitjans de comunicació per evitar la discriminació respecte als seus col·legues masculins. Lleida va acollir ahir la primera edició de la jornada sobre Comunicació, Dona i Esport, una iniciativa impulsada des de la plataforma de suport a l’esport femení #EllasSonDeAquí, de Pomes Livinda del Grup Nufri. L’acte va estar presentat per Artur Peguera, periodista lleidatà de TV3, i Paloma del Río, un referent en la retransmissió d’esports olímpics com la gimnàstica, el patinatge o l’hípica.

“L’esport no té gènere”, va destacar la periodista Cristina Gallo, ja que una de les principals queixes que es van posar de manifest en la jornada va ser l’etiquetació dels esports com a masculins o femenins, l’ús de llenguatge sexista o la utilització del cos de la dona com a reclam informatiu.

La periodista Olga Viza i Dori Ruano van obrir la jornada amb un diàleg sobre les seues respectives experiències, en el qual van destacar discriminacions que han viscut des de les seues respectives professions. La jornada va incloure tres taules redones, amb la participació d’esportistes i periodistes, que van tractar sobre “la quota d’esport femení als mitjans de comunicació”, “per què parlem d’esport femení quan és esport?”, i una tercera i última sobre la relació entre visibilitat als mitjans i patrocini.

La jornada també va servir per donar el tret de sortida de la que serà la quarta convocatòria de #EllasSonDeAquí, que aporta diners a projectes relacionats amb dones que practiquen esport.

Alguns dels participants, ahir, en la jornada sobre Comunicació, Dona i Esport.

Alguns dels participants, ahir, en la jornada sobre Comunicació, Dona i Esport.ARES JUCLÀ

tracking