SEGRE

DEPORTES_LUNES

Primera suspensió per insults

L’àrbitre cancel·la el Rayo-Albacete pels insults de l’afició local titllant de “puto nazi” l’ucraïnès de l’equip manxec, Zozulia || És la primera vegada que passa en la història de la Lliga

L’estadi de Vallecas, en el moment de ser decretada la suspensió temporal que després va ser definitiva.

L’estadi de Vallecas, en el moment de ser decretada la suspensió temporal que després va ser definitiva.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El partit entre el Rayo Vallecano i l’Albacete, corresponent a Segona divisió, va ser suspès ahir pel col·legiat càntabre José Antonio López Toca, després que l’afició rayista insultés Roman Zozulia, davanter ucraïnès de l’Albacete. “Zozulia, ets un nazi, puto nazi”, o “fora de Vallecas”, són alguns dels insults que van corejar part de l’afició local durant la primera meitat, que anava amb empat a zero. Al descans, els dos equips van decidir no tornar a la gespa i l’àrbitre va procedir a la suspensió, la primera de la història en un partit de la Lliga per insults que mai no s’ha produït, en canvi, per insults racistes o homòfobs.

LaLiga, el president de la qual, Javier Tebas, va admetre que havia votat Vox, va mostrar el seu acord en un comunicat. “LaLiga manifesta el seu acord amb la decisió presa per López Toca de suspendre el partit davant dels greus insults i amenaces succeïts durant la primera part contra Roman Zozulia i davant la petició dels dos equips”. L’Albacete, per la seua part, va agrair a l’àrbitre i la Federació que suspengués el partit.

La Reial replica mostrant imatges de decisions que han afavorit altres cops l’equip blaugrana

Hi havia moltes especulacions sobre la rebuda a Zozulia per part de l’afició del que a punt va estar de ser el seu equip. Un fitxatge que no es va dur a terme el 2017 per les insinuacions que Zozulia estigués relacionat amb grups d’extrema dreta. Ell va explicar que defensava l’exèrcit ucraïnès en el conflicte amb els prorussos, però va negar que simpatitzés amb el nazisme, tot i que amb això ja n’hi va haver prou perquè el Rayo, a causa de les mobilitzacions de la seua afició, decidís fer marxa enrere a un fitxatge que va arribar a estar tancat.

De fet, el president Josep Maria Bartomeu ja va dir tot just acabar el partit que presentaria una queixa formal a la Reial Federació Espanyola de Futbol. Al club blaugrana consideren un contrasentit que un dels equips que més han apostat pel videoarbitratge es vegi perjudicat d’aquesta manera. Sobretot, després que a la primera part una jugada semblant de Busquets a l’àrea barcelonista sí que va ser revisada pel VAR i castigada amb penal.

Mentrestant, la Reial Societat va donar la rèplica a les crítiques blaugranes publicant un fil de Twitter amb fotografies de la jugada que podrien donar a entendre que Piqué també agafa Diego Llorente.

La Reial, a més, ironitza que “podríem jugar al tu més”, acompanyant aquest missatge amb l’arxiu de vídeos de temporades passades que van afavorir el Barcelona. Per finalitzar el seu al·legat, la Reial va recuperar la imatge del comiat a l’uníson d’Iniesta i Xabi Prieto al Camp Nou aclarint que “nosaltres som més d’això”.

tracking